Hódmezővásárhelynek ajánlotta fel a gyűjteményét

2021.10.28. 17:18

Trófeakiállítás nyílt a mezőgazdasági karon – fotók

Nomád Földi László színész, szakíró, vadász Hódmezővásárhelynek ajánlotta fel a trófeagyűjteményét, amiből a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán rendeztek be kiállítást.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A tárlaton kiderült, hogy az eddig folyton úton lévő művész Hódmezővásárhelyen telepedik le. A kiállítást Márki-Zay Péter polgármester nyitotta meg.

A színész, szakíró életét, munkásságát Barta Tamás, az SZTE Mezőgazdasági Karának főiskolai docense mutatta be.

Nomád Földi László a vajdasági Csantavéren született 1956-ban. A Színművészeti Főiskolát 1979-ben végezte el. Egyik alapítója volt a Tanyaszínháznak. Szerepelt a szabadkai Népszínházban, az Újvidék Színházban, majd Magyarországra költözött és játszott a nyíregyházi, a szolnoki, a miskolci színházban, majd 2004-től néhány évig a Vígszínházban.

 

Vadászélete nem az első lövéssel kezdődött, már felmenői között is voltak olyanok, akiket szintén megérintett ez a szenvedély. Három kontinensen is ejtett el vadakat. Korán kiderült, írói vénával is rendelkezik. Vadászélményeiről útleírásai, novellái és regényei tanúskodnak.

A trófeákat 2018-ban ajánlotta fel Hódmezővásárhelynek, amik ezentúl a mezőgazdasági kar Andrássy úti épületének második emeletén, három helyiségben láthatók. Előzetes bejelentkezés után bárki megtekintheti a kar nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig, reggel 7.30 és 16.00 óra között, ehhez a 62/ 532-990-as telefonszámon lehet bejelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában