Újszentiván

2021.11.17. 13:15

Csatornarendszer épül

 Az önkormányzat TOP-os pályázat keretén belül tavaly ősszel kezdte el a délnyugati lakópark területén a bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését.

Újszentivánon egyedülálló rendszer épül ki. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A munkálatok idén júniusban befejeződtek, és je­lenleg a vízjogi üzemeltetési en­gedélyére várnak. – Összesen 51 ingatlan csapadékvíz-elvezetését alakítottuk ki, ezáltal a hirtelen lehulló csapadékot az újszentiváni 2-es főcsatornába vezetjük el.

Újszentivánon egyedülálló rendszer épül ki.
Fotó: Karnok Csaba

Továbbá a településrész utcáinak aszfaltozására is nyertünk pénzt, tehát várhatóan 2022-ben elkészül a Szerb és a Vedresházi utca útburkolata – mondta Kovács Gábor, a település projektmenedzsere. Az önkormányzat az új Major Lakópark területén önerőből valósította meg a víz, szennyvíz, közvilágítás és csatorna kiépítését. Továbbá pályázati forrásból – 127 millióból – építik ki a bel- és csapadékvíz-mentesítést.

Magyarországon elsőként olyan egyedi létesítményt alakítanak ki, amely célja a víz helyben tar­­tása, így a lehullott csapadé­kot aszályos időszakban visszapótolják az ingatlanokhoz. A munkálatok során a földfelszín alatt kialakítanak egy Stormbox csapadékvíz-szikkasztó és -tároló rendszert, amely a vizet a felszín alatt drainrendszerrel elszivárogtatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában