Csongrád-Bokros

2021.11.10. 19:11

Karácsonyi díszbe öltöznek az ablakok

Első alkalommal Bokros is csatlakozik az országosra nőtt kezdeményezéshez, a világító adventi kalendáriumhoz.

Munkatársunktól

Adventi ablak: Bozsokon a Kökörcsin Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a Castanea Egészséges Középkorúakért Egyesülettel közösen szervezte meg az ablakdíszítést. 20201214 Bozsok Vas Népe Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: Illusztráció

Fotó: Unger Tamás

A program lényege, hogy december elsejétől mindennap más-más helyi lakos díszíti és világítja ki az ablakát az aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több bokrosi ablak világít majd, szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak.

Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak, egy térkép segítségével követhetik majd nyomon az érdeklődők, így akár egy késő délutáni séta során is felkereshetik az újabb világító kalendáriumi ablakot.

Mint a szervezők közölték, aki szeretne csatlakozni és feldíszített ablakát a bokrosi világító kalendáriumban tudni, az november 22-ig írja meg jelentkezését a [email protected] e-mail-címre, vagy adja le a Bőségkuckóban található gyűjtődobozba lakcíme és elérhetősége megjelölésével.

A jelentkezők ezt követően megkapják a titkos kalendáriumi sorszámukat, és nincs más teendőjük, mint a rájuk eső napon jól látható módon kitenni a kivilágított számot a feldíszített ablakukba. A szervezők buzdítanak mindenkit, hogy vegyen részt az adventi készülődésben, és az sem akadály, ha valaki a falu központjától messzebb vagy tanyán lakik: a feldíszített ablakok fotói a közösségi oldalon is megjelennek, sőt, a buszmegálló melletti hirdetőre elhelyezett térképre is kikerülnek kinyomtatva, így azok ablaka is láthatóvá válik, akikhez nehezebb eljutni egy esti séta alkalmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában