Hódmezővásárhely

2021.11.18. 20:41

Örökös Boldog Óvoda címet kaptak

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. A Boldog Óvoda és Iskola programjának fókuszában az áll, hogy miként lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. A vásárhelyi Szabadság téri Óvoda elnyerte az országosan pályázható címet.

Zöld jövőt álmodnak a Klímanócskák. Fotó: Tábori Szilvia

- Rendkívül fontos nekünk ez az elismerés, hiszen az érzelmi intelligencia fejlesztése a környezetvédelmi nevelés kiemelkedő eleme – fogalmazta meg lapunknak Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócska program alapítója, szakmai vezetője. Hozzátette: az ökotudatos tevékenységekkel sokrétűen fejlődnek a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában