A helyiek is beleszólhatnak a tervekbe, várják az ötleteiket, véleményüket

2021.12.07. 15:05

Városfejlesztési stratégia készül Csongrádon

Csongrád jövőképét határozza meg a most készülő dokumentum: ez alapján alakítják ki a város jövőbeni fejlesztési irányait, illetve hogy milyen uniós forrásokra pályáznak a 2021–2027-es költségvetési időszakban. A készülő stratégia kialakításába a helyi lakosokat is bevonják, a csongrádiak egy kérdőív kitöltésével mondhatják el véleményüket.

Majzik Attila

Forrás: Majzik Attila

– Egy Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát készít az ön­­kormányzat, ez a dokumentum feltétele a 2021–2027-es uniós költségvetési időszak forrásfelhasználásának. A stratégia tervezése során a város felülvizsgálja, vagy újradefiniálja jövőképét, cselekvési tervét, valamint megalapozza a város további, jövőben elkészítendő stratégiai dokumentumait is – tájékoztatott Gácsiné Sipos Andrea, a Fejlesztési, Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Iroda csoportvezetője. 

 

Mint megtudtuk, a készülő stratégiában a következő bő öt év városfejlesztési céljait határozzák meg. A fejlesztések fő csapása a városrehabilitációs program folytatása lenne, a bö­kényi városrész felújítása után a központi területek, az Ifjúsági tértől kezdődően a Hunyadi tér és a Dózsa György tér felújítása kapná a hangsúlyt. 

Átalakulhat a városközpont képe a következő években. Fotó: Majzik Attila

 

Emellett cél a Körös-torok to­vábbi fejlesztése, az Ipari Park kibővítése egészen az elkerülő útig, a csapadékvíz-elvezetés kér­­dése is tervben van, valamint a bokrosi városrész rehabilitáció­ja. Energetikai programokban is részt venne az önkormányzat, illetve az óvodák kapcsán az udvarok rendezése, játszóterek kialakítása is kitűzött cél. Mint Gácsiné elmondta, ah­­hoz, hogy valóban olyan jövőképet fogalmazzanak meg, aminek megvalósulása a többség elégedettségét szolgálja, fontos a közösséggel való együtt gondolkodás, az itt élők véleményének megismerése. 

 

Ezért a város honlapján egy kérdőívet tettek közzé, amelynek kitöltésével a tervezőmunkát tudják segíteni a csongrádiak, erre december 20-ig van lehetőség. A fenntartható városfejlesztési stratégia várhatóan jövő ta­­vaszra készül el, ezt követően kerül majd a város képviselő-­testülete elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában