Ismét jótékonysági főzést szervezett Vásárhelyen a Vitézi Rend

2022.04.18. 14:07

Bárányraguval vendégelték meg a kórházi dolgozókat

Hetven adag tejszínes-tárkonyos bárányragu levest főzött a Vitézi Rend Hódmezővásárhelyen, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi dolgozóinak, azoknak, aki nagyszombaton is dolgoztak.

Kovács Erika

Détár Zoltán főzte meg a bárányragu levest, 8 kiló húsból, 14 -féle zöldséggel. Fotó: Kovács Erika

 Hálás szívvel gondolunk mindazokra, akik az elmúlt több mint két esztendőben, a koronavírus járvány különböző szakaszaiban erőiket megfeszítve próbáltak mindannyiunknak segíteni. Voltak, akiket nem tudtak már sajnos megmenteni, de sokan kapták vissza a reményt a teljes felépülésre 

– mondta Détár Zoltán, a Vitézi Rend hadnagya, aki Hódmezővásárhelyen, az Andrássy úti Károlyi ház udvarán két bográcsban főzte a tejszínes-tárkányos bárányragu levest április 16-án szombaton. Kiemelte, az egészségügyi dolgozók nemcsak az esküjükben vállaltakat teljesítették a nehéz időkben, hanem annál nagyságrendekkel többet.

 Az egészségügyi dolgozók hivatásuk legjavát adták a legnehezebb időszakban, minden elismerést megérdemelnek. Azoknak főzünk ma, akik húsvétkor is dolgoznak, így szeretnénk kicsit ünnepibbé tenni a dolgos napjukat 

– szögezte le a Vitézi Rend hadnagya. Az egytálételhez Benczúr-féle kézműves kenyeret is kaptak az egészségügyben dolgozók, szintén felajánlásból.

A leves két bográcsban rotyogott a Károlyi ház udvarán. A bárány Détár Zoltán nyájából származik, saját maga nevelte.

 Arra ügyelünk, hogy ne a multikból származzon az alapanyag, hanem hazai forrásból 

– mondta a jótékonysági akció kezdeményezője. A tejszínes-tárkonyos ragulevesbe 14 féle zöldség és gomba is került, valamint 8 kilogramm színhús. Négy liter tejszín, két liter tejföl és a fűszerek tették ízgazdaggá a készülő ételt.

A Vitézi Rendnek lassan ez már a tizedik jótékonysági akciója. Általában ünnepek előtt főznek azon hivatások dolgozóiért, akik a közösségért dolgoznak. Akcióik kedvezményezettjei voltak korábban a tűzoltók, a mentősök is, őket például szilveszter előtt vendégelték meg egytál meleg étellel. De szerveztek már főzést a covidban elhunyt mentősök árváinak megsegítésére is. Őket a május elején megrendezésre kerülő állattenyésztési napokon idén is segíti a Vitézi Rend.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában