Észrevételek futnak be a lakosságtól, ezek alapján javítják a közlekedés feltételeit

2022.04.30. 10:37

Finomítják a menetrendet

A Dél-alföldi Közlekedésszervező Iroda – olvastuk Pusztaszer Facebook-oldalán – arra kéri a lakosságot, hogy a községet és az ott élőket érintő menetrendi buszközlekedéssel kapcsolatban jelezzék módosítási igényeiket, észrevételeiket, véleményüket.

I. P.

A Dél-alföldi Közlekedésszervező Iroda – olvastuk Pusztaszer Facebook-oldalán – arra kéri a lakosságot, hogy a községet és az ott élőket érintő menetrendi buszközlekedéssel kapcsolatban jelezzék módosítási igényeiket, észrevételeiket, véleményüket.

 Erre Máté Gábor polgármester május 4-ig ad lehetőséget, amiket az e-mail-­címére juttathatnak el. 

 Évtizedes és jó a kapcsolat az irodával, amely a vasúti és buszszolgáltatók és a lakosság, az utazók érdekeit is képviseli. A megyei szintű egyeztetések rendszeresek, és a felvetődött kéréseket, észrevételeket, ame­­lyek a szolgáltatás színvo­na­­lát is érinthetik, fórumon be­­széljük meg, amit általában Szegeden, a kereskedelmi és iparkamara épületében tartanak 

– mondta a faluvezető. Hozzátette, ezekre meghívják a polgármestereket és a szolgáltató cégek képviselőit is. 

Kiemelte, nagyon hasznos a rendszeres egyeztetés, mert előfordult, hogy a vonat- és a buszközlekedést, a csatlakozást és az átszállási lehetőséget kellett összehangolni, hiszen a legtöbb helyen nincs vasútállomás, ezért például a pusztaszerieknek és a járás többi lakóinak is Kistelekre kell menniük. 

 Konkrét példa még, hogy a kisteleki SPAR-ban sok a pusztaszeri alkalmazott, viszont a busz korábban 10 perccel a munkaidő vége előtt indult, ha nem engedték el őket, másfél órát várhattak a következőre. Jelzésünkre az indulást 10 perccel későbbre tették, így megoldódott a probléma 

– közölte Máté Gábor. Megemlítette, olyan javaslat is volt, hogy Ópusztaszer és Pusztaszer között – az akkor megépült úton – legyen közvetlen buszközlekedés. Megvalósult, de a reményeket nem váltotta be, kihasználatlan volt, ezért fél év után megszűnt. 

 Idén eddig egyetlen kérés futott be hozzám, hogy egy iskolai járat, a jobb munkába járás miatt, nyáron a vakáció alatt is közlekedjen. A folyamatos kapcsolattartás miatt egyébként nincs komolyabb gond, minden jól működik 

– zárta gondolatait a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában