Domaszék

2022.04.04. 16:04

Húsvéti üdvözlet

K. A.

Vidám, szalmából és egyéb na­­gyon ötletes kiegészítőkből álló nyuszipár díszíti a domaszéki körforgalmat az 55-ös úton, de ezeken kívül is van bőven ünnepi installáció. A két önkormányzati cég, a Domatisz Kft. és a Domadrón Szociális Szövetkezet munkatársai még tavaly tavasszal parkosították a körforgalmat, miután erre engedélyt kaptak a Magyar Közúttól.

 

Azóta szépen mutat a falu „főbejárata”, nemcsak a füvet nyírják és ültetnek egynyári virágokat rendszeresen, ha­­nem ünnepi alkalmakkor rend­­kívüli dekorációkkal is jelentkeznek. Húsvétkor és ka­­rácsonykor, illetve kiemelt te­­lepülési események idején, mint a falunap vagy a szüreti nap, feldíszítik a körforgalmat mint a település „kapuját”. En­­nek megfelelően jelenleg húsvéti dekoráció köszönti az arra járókat. Ez a kéttagú fogadóbizottság most kifejezetten jól sikerült, minden arra közlekedőnek és helyinek segít ráhangolódni az ünnepekre. 

 

Érdekes, a nagy átmenő forgalom ellenére sem jellemző az, hogy megrongálnák, megdézsmálnák ezeket az ünnepi dekorációkat, így bízhatunk abban, hogy húsvétig sértetlenek ma­­radnak a nyuszik, nem kél lá­­ba a dekorációs tojásoknak, marad a fehérre festett láda és a kis kosár is. És ugyanez igaz az ünnepi kapura, a rajta lógó két, biciklikerékből kialakított húsvéti díszre is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában