A képviselő tisztázni szeretné Márki-Zay Péterrel az elmúlt évek vádaskodásait

2022.04.26. 13:27

Lázár János a Bayer-show-ban

Lázár János országgyűlési képviselő volt a vasárnap esti Bayer-show vendége. Szó esett a vásárhelyi polgárháború befejezésének szükségességéről, valamint arról, hogy tisztázni kell az elmúlt évek vádaskodásait, és legalább minimális kompromisszumot kell kötniük ellenfelével a város érdekében.

Kovács Erika

Véget vetne a vásárhelyi polgárháborúnak az újraválasztott országgyűlési képviselő. Archív fotó: Török János

 Néhai Almási István polgármester az élni és élni hagyni jegyében kormányozta Hódmezővásárhelyet, békés, nyugodt viszonyok uralkodtak a városban, a többség és a kisebbség együttműködött egymással. Márki-Zay Péter azonban egy amerikai típusú gyűlöletkampányt honosított meg, ami reggeltől estig lázározásról, orbánozásról, fideszezésről szólt. Valami ellen politizált, nem pe­­dig azért, hogy jobbá tegye Hódmezővásárhelyt 

– hangsúlyozta Lázár János. 

Bayer Zsolt rákérdezett, ho­­gyan akar Lázár János véget vetni Hódmezővásárhelyen a polgárháborúnak, mikor Márki-Zay Péter folyamatosan arról beszélt az elmúlt hónapokban, hogy a képviselőt börtönbe akar­­ná csukatni. 

 A legdrámaibb, hogy egyházközségeken, templomokon, olvasókörökön, sportkörökön, osztálytermeken, tantestületeken belül soha nem látott gyűlölködés, szembenállás lett a polgármester munkájának eredménye. Ő nem a várost építette, hanem a közösséget rombolta. Ennek véget kell vetni, ez nem egészséges egy 45 ezres városban. Meggyőző fölénnyel nyertem a választást, nekem kö­­telességem, hogy megpróbál­jak békét teremteni. Hogy az ellenfelem veszi-e a lapot, ez a következő hetekben, hónapokban derül ki. Szeretnék Márki-Zay Péterrel minél hamarabb szemtől szemben is találkozni, hogy tisztázzuk az elmúlt évek vádaskodásait, illetve hogy va­­lami minimális kompromisszumot hozzunk létre a város érdekében. Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter kampányirodájaként működik továbbra is, amit a vásárhelyiek nem akarnak, ez a szavazás végeredményéből is jól látszik 

– emelte ki a képviselő. Lázár János arról is beszélt, miközben a város lakossága fogyott, a Fidesz tábora nem csökkent. A fiatalok között is sokan vannak, akik a város polgárosodásában látják a jövőt. 

A képviselő az országos po­­litikában az ellenzék legnagyobb hibájának azt nevezte, hogy hiányzik belőlük az együttműködés intelligenciája. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában