Helyi közélet

2022.04.19. 13:55

Négykerekű nyuszi

K. A.

Jól áll a nyúljelmez a retró autónak. Fotó: Kémeri Attila

A szatymaziak dekorációs dzsolidzsókere ez a kiszuperált Volkswagen Bogár. A természetes elavulással átváltozni mindig kész jármű ezúttal az alkalomhoz illő húsvéti formát öltött. A polgármesteri hivatal előtti pitypangmező közepén üldögélt, és szelíd nyusziszemekkel figyelte a négynapos ünnepen arra sétálókat, tegnap pedig már a locsolkodni indulókat. A szatymazi Volkswagen-nyúl ötlete és a megvalósítás Bérczi Tamás kreativitását dicséri. 

Az eredeti modell a világ egyik legnagyobb darabszámban gyártott személyautója, és már karácsonyi dekorációként is jó szolgálatot tett a településen. Az sem volt átlagos installáció, és ez sem igazán szokványos. Elsőre egy városi legenda jutott eszembe erről az ötletes átváltoztatásról, nevezetesen, amikor az el nem kelt csokimikulást húsvéti nyuszinak csomagolva hasznosítják újra még a lejárat előtt. 

Az édesség­gyártók hazai érdekképviselője ezt a megoldást ugyan határozottan cáfolta – én sem találkoztam még hasonlóval –, de tény, nincs olyan nagy különbség a nyuszi- és a télapóforma között. Az elnagyolt, egymáshoz érő fülekből könnyen lehet kapucni vagy sapka… 

Természetesen a tojásfestés és az élőnyuszi-simogatás sem maradt el Szatymazon, Géza bácsi tanyájáról érkezett a faluházba két végtelenül szelíd, gyermeki kezeket jól tűrő tapsifüles. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában