Benkő Zsolt szerint látszik, hogy a polgármester nem a várossal foglalkozik

2022.05.17. 07:00

Padlóra viszi a lakókat a 78 ezer forintos „túlfogyasztási” számla

Valósággal sokkolta Vásárhelyen, a Rapcsák utca 52. szám alatti önkormányzati tulajdonú tömb lakásainak bérlőit, amikor kiderült, hogy 78 ezer forint villanyszámlát kell befizetniük túlfogyasztás miatt, holott többségüknek csak hűtője, mosógépe, meg tévéje van.

Kovács Erika

Az önkormányzati tulajdonú tömb 20 lakásának bérlői dühösek és elkeseredettek a 78 ezres villanyszámla miatt. Fotó: Kovács Erika

Hódmezővásárhelyen, a Rapcsák András utca 52. szám alatt 21 szociális bérlakás található az önkormányzat tulajdonában lévő lakótömbben, amik közül 20-ban laknak. Havi 4000 forintos áramdíj átalányt fizetnek. Többen egyedül élnek, pici, 29 négyzetméteres lakásban.

Szenti Ferenc Sándor író, költő is itt lakik.

 

Ha kirakják a lakásól, nincs hová mennie

 

Magam élek, szinte alig fogyasztok áramot. A villannyal mindig takarékosan bánok, túl sok háztartási gépem sincs, csak hűtő, mosógép, centrifuga, tévé. Emellett egy kávédarálóm van, amivel cukrot szoktam őrölni, de azt is ritkán – sorolta az idős férfi, aki az átalánydíjat, a havi 4000 forintot is nagyon soknak találja.

Amikor megkaptam az értesítést a 78 ezer forintról, ledöbbentem. Én azt nem tudom kifizetni 101 ezer forintos nyugdíjamból! Fizetem a lakbért, a villanyt, vizet, gázt. Enni muszáj, gyógyszert is kellene szednem, de nem váltom ki, mert nincs miből. Akkor hogy fizessem ki azt a 78 ezer forintot? Ha ezért kiraknak a lakásból, nem lesz hová mennem – mondta.

 

Csak a hűtő megy éjjel-nappal

 

Asztalos Ibolya is egyedül él egy 29 négyzetméteres önkormányzati lakásban. Nem tudja, hogy miből keletkezhetett az a többlet, amit most az önkormányzat cége a nyakukba varrt.

Csak a hűtő megy éjjel-nappal, semmi más nem. Egyszer mosok hetente, a mikrót csak alkalmanként használom fél percig. A kávéfőző is csak néhány percet működik naponta. Tévét este nézek. Lehet, hogy vannak itt a házban, akik klímával hűtenek, fűtenek, az gondolom eszi az áramot. De könyörgöm, ne nekünk kelljen már megfizetnünk az árát! – mondta az asszony. Amikor megkapta a 78 ezres levelet, meghűlt benne a vér.

Én ennyi pénzt nem tudok kifizetni a nyugdíjamból. Kaptam részletfizetést, 6 hónapon át 13080 forintba kerül nekem a mások kényelme. Katasztrofális és igazságtalan ez a helyzet – panaszolta a bérlő.

 

Mindig más a hibás

 

Felháborító! Valaki nagyot hibázott! – monda megkeresésünkre Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. Hozzátette, a Rapcsák utcaiak áramszámlájára a csütörtöki közgyűlésen is rákérdeznek.

Ez már a sokadik ügy, amiben figyelmen kívül hagyják, hogy mi lesz az emberekkel. Márki-Zay Péter azokat a feladatokat, amelyek problémásak, vagy sok munkával járnak, kiszervezte az önkormányzati cégekhez. Innentől kezdve mindig mindenben más a hibás és a felelős. A polgármesternek a várossal, a városlakók ügyes bajos dolgaival kellene foglalkoznia, nem az országos politikával – mondta a képviselő.

A Rapcsák utcai bérlők ügyében megkerestük az önkormányzatot is, de egyelőre nem kaptunk választ.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában