Helyi közélet

2022.05.04. 12:35

Több mint 5 milliót nyert a szegedi egyetemista

Szegedi egyetemista nyert 5,2 millió forintot az 500 című kvízműsorban. Galág Botond 157 kérdésre adott választ, így bár egy kérdéssel elmaradt a műsor eddigi csúcstartójától, legfiatalabb győztesként így is beírta magát a rekordok könyvébe.

Timár Kriszta

22 évesen nyert több mint 5 millió forintot. Fotó: Frank Yvette

Az ATV 500 című tudásalapú ve­­télkedőjének eddigi legfiatalabb győztesét köszöntötték múlt héten: a 22 éves Galág Botond 5,2 millió forintot vihetett haza. A szegedi egyetemista azt mondta lapunknak, 157 kérdés után 3 olyan villámkérdésen vérzett el, amelyekre ha 5 másodpercnél több ideje lett volna gondolkodni, akkor sem tudta volna a választ, így nem érzett csalódottságot, hogy búcsúznia kellett. 

Úgy számoltam, ha egy kö­­rig sikerülne bennmaradnom, a nyereményből le tudnám cserélni a régi laptopomat. Hát, végül sokkal több pénzt nyertem – mondta. Az SZTE harmad­éves biológia szakos hallgatója a Szekszárd melletti Őcsényből származik. A kvízeket kiskora óta nézte a tévében, a bonyhádi gimnáziumban pedig ki is próbálhatta az ott működő kvízklub­ban. Most, egyetemistaként Szegeden is jár kocsma­kvízekre, országos versenyen is részt vesz, tudását ezeken a rendezvényeken szerezte. 

Korábban csak egyszer szerepeltem tévés vetélkedőben, azt több kis helyi csatorna sugározta, így amikor jelentkeztem az 500-ba, a középiskolai földrajzverseny-győzelmeket csatoltam a jelentkezéshez. Örülök, hogy a radar alatt mégis sikerült be­­csúsznom – viccelődött. 

A vetélkedő nagy élmény volt számára, így annak ellenére jó érzésekkel távozott, hogy mindössze egy kérdés megválaszolására volt attól, hogy megdöntse a műsor addigi rekordját. Még nem döntötte el, mire költi nye­­reményét, de abban biztos, hogy egy részét jótékony célra fordítja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában