Maroslele

2022.06.28. 17:00

Repült a polgármester

Szabó Imre

Drimba Tibor szó szerint a szárnyai alá vette Maroslelét. Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

Nem sok polgármesternek adatik meg, hogy a levegőből is szemügyre vehesse az általa igazgatott települést, a maroslelei Drimba Tibornak azonban sikerült. 

Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

Egy baráti beszélgetés alkalmával vetettem fel, hogy a bakancslistámon szerepel a repülés. A társaságban ott volt két ezzel foglalkozó vállalkozó, Kovács Aurél és Varga Róbert, akik nyomban felajánlották ennek lehetőségét. Én eddig csak a libegőn emelkedtem a majális idején a magasba, úgyhogy igent mondtam. Úgy voltam vele, ezen nem szabad sokat gondolkozni – mondta.

 

Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

Motoros sárkányrepülésről volt szó, ami a szegedi repülőtérről indult. Drimba kétszer emelkedett a magasba: egyszer egy kisebb körre a repülőtér körül, egyszer pedig egy hosszabb útra, Maroslele fölé. Természetesen mindkétszer utas volt, és nagyjából 600 méter magasságba jutott fel. 

Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

– Az emelkedés maga riasztó volt – mesélte –, odafönt viszont 30-40 kilométer per órás sebességgel haladtunk és csodálatos volt a látvány. Különösen megható élmény volt Maroslelét látni. Azért azt el kell mondanom, annak ellenére, hogy odafent hideg van, alaposan leizzadtam – tette hozzá nevetve. 

Maroslele első embere fotókat is készített a magasból. Úgy tervezi, ezeket egy a falut népszerűsítő kiadványban közzé fogja tenni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában