Hőség

2022.07.18. 17:30

A nyár végéig maradnak a párakapuk

S. Z.

A nyár végéig maradnak a párakapuk

Fotó: Karnok Csaba

Megint jön egy hőhullám a héten, ezért minden csepp vízre szükségünk van. Megkérdeztük a Szegedi Vízmű Zrt-t, hogy meddig üzemeltetik a párakapukat, és a tűzcsapokból kialakított ivókutakat. Válaszukban azt írták, hogy a hőség miatt a Szegedi Vízmű a június 27-én helyezett ki a párakapukat a városban, a Mars térre, illetve a Klauzál térre. Utóbbira egyébként egy új párakapu került. Ezeken kívül tűzcsapokra szerelt ivócsapokból is lehet ivóvízhez jutni a belvárosban, két helyen: a Széchenyi tér és a Kárász utca sarkán, valamint az Aradi vértanuk tere és a Zrínyi utca sarkán.

Azt is megjegyezték, hogy Szegeden jelenleg 125 üzemelő közkifolyó található, vagyis a klasszikus kék színű „nyomós” kút, amiből még Algyőn is van 26 darab. A párakapuk és ivócsapok várhatóan a nyár végéig a helyükön maradnak. 

Ivókútból az egyik legtöbb, összesen 12 Szőregen, 11 pedig Móravárosban található. 

Sokan szoktak panaszkodni az ivóvíz minőségére, pedig ez az egyik legjobban felügyelt élelmiszer. Az ivóvíz minőségi követelményeit Kormányrendelet írja elő, a minőség megőrzése a Szegedi Vízmű kiemelt feladatai közé tartozik. A minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkező Vízmű akkreditált laboratóriumában rendkívül szigorú szabályok szerint vizsgálják az ivóvíz fizikai és kémiai paramétereit. A bakteriológiai elemzéseket pedig a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Klinikai Mikrobiológiai Intézet Vízmikrobiológia Részlege végzi. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában