Díjátadó

2022.07.15. 14:37

Öt szegedi egészségügyi szakdolgozót ismertek el

Munkatársunktól

A koronavírus okozta járvány idején is helyt álltak. Fotó: MTA

Jótékonysági díjátadóval köszöntötték a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában a koronavírus okozta járvány idején is helyt álló egészségügyi szakdolgozókat. Az ünnepségen kitüntetett szakemberek közül öten a Szegedi Tudományegyetem intézményeiben dolgoztak a Covid-19 világjárvány csúcspontján is – közölte az egyetem.

Beszámolójukban azt írták, hogy az akadémiai ünnepségen elhangzott, hogy az egészségügyi szakdolgozók munkája alapvető fontosságú, áldozatos és felelősségteljes tevékenységük nélkül egyetlen kórház vagy szociális gondozó intézmény sem működhetne.

Az elismeréseket Erdei Anna, az MTA főtitkára és Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke adta át a díjazottaknak. Az ünnepségen díjat vehetett át Balogh Dénes, aki jelenleg az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ ápolási igazgatója, valamint Sötét Zoltánné, aki  önként jelentkezett a szegedi Járványügyi Ellátó Központba folyamatos munkarendű, betegágy melletti munkavégzésre.

Továbbá díjat kapott Kormányosné Tari Anna, aki az első hullámtól kezdve részt vett a Covid-19 fertőzött betegek ellátásában, képi diagnosztikájában. Szintén díjazott Lobozárné Szívós Brigitta, aki fontos szerepet játszott abban, hogy 0-24 órás elérhetőségű medicinális szolgáltatássá vált az ECMO kezelés a régiónkban, valamint Rácz Szilvia is, aki az országban elsőként az SZTE-n felállított citosztatikai laboratórium bevezetésében szerzett érdemeket.

Képalá: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában