Helyi közélet

2022.08.31. 19:19

A kedvezőbb adózásért demonstráltak az oktatók

K.A.R.

Mintegy 70 oktató gyűlt össze, nem szeretnék, ha a jogosítvány luxuscikk lenne. Fotó: Sándor Judit/MW

Fotó: Sandor Judit

Demonstrációt tartottak szerdán az autósoktatók Szegeden, akik azt szeretnék elérni, hogy épp úgy kedvezőbb adózásban részesüljenek a régi kata megszűnésével, ahogyan a taxisok is. Mintegy hetvenen vonultak tegnap a Kereskedő közből az Etelka sori tanpályára. A szervezők részéről Gombkötő Ferenc és Lénárt Ferenc lapunknak elmondta, hogy tették mindezt azért, mert a megváltozott gazdasági és adózási környezet miatt olyan besorolásba kerültek, ami nem megfelelő az ő költségszerkezetükhöz, mely hasonló, mint a fuvarozó és személyszállítást végző vállalkozásoké.

Fotós: Sandor Judit

Hangsúlyozták, családbarát árat szeretnének kalkulálni, de ehhez szükség van ahhoz, hogy bekerüljenek a 60/40-es átalányadózás helyett a 80/20-as átalányadózásba. Jelezték, hatalmas önköltséggel dolgoznak, hiszen az adózás mellett az üzemanyagár, valamint a javítások és az alkatrészek árának emelkedése is terheli őket, emiatt pedig az óradíjakat is emelni kényszerülnek.

Megjegyezték, szükség van a munkájukra, de ha túl drasztikus emelést kell bevezetniük, akkor nem lesz fizetőképes kereslet, amelyből az ő munkájukat meg tudnák fizetni. Kiemelték, nem szeretnék, ha a jogosítvány luxuscikk lenne.

Fotós: Sandor Judit

Az oktatók petíciót is írtak, amelyet Mihálffy Bélának, a térség országgyűlési képviselőjének adtak át, aki az eseményen elmondta, országgyűlési képviselőként feladatának érzi, hogy a dokumentumot továbbítsa a döntéshozó Pénzügyminisztérium felé. Hozzátette, tiszteli az oktatókat, hiszen ők azok, akik a gyermekeket és az unokákat megtanítják a biztonságos közlekedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában