Zákányszék

2022.08.21. 16:15

Együtt szőtték a falu szőnyegét - Galéria

Falunapot ült vasárnap Zákányszék apraja-nagyja, amelynek keretében átadták a település legújabb játszóterét. A közösségi összetartás szimbólumaként elkészítették a falu szőnyegét is.

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Nem hagyták a zákányszékiek, hogy az eső elmossa a falunapjukat. Az eredeti program szerint a Lengyel téren tartották volna a népünnepélyt, ám vasárnap reggel gyorsan átköltöztették a mulatságot a sportcsarnokba. A hagyományos, babakocsis felvonuláson ugyan a zápor miatt a szokásosnál szerényebb létszámban vettek részt a helyiek, ám még így is több tucatnyian voltak jelen a Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde udvarán létesített, új játszótér átadó ünnepségén. 

A Magyar Falu program hatmillió forintos pályázati támogatásából valósult meg a játszótér. Reményeink szerint ez az első lépése annak a kétcsoportos bölcsőde építésének, amelyre pályáztunk. Nagy öröm számunkra, hogy növekedett a gyereklétszám, idén először két csoporttal, 24 kicsivel indul már a bölcsőde. Az óvoda pedig három csoporttal megy tovább 

– mondta el lapunknak Matuszka Antal polgármester. A tervek szerint az új bölcsőde 2023 szeptemberére készül majd el. 

A falunap minden résztvevőjének kenyérlángossal kedveskedtek a szervezők, a színpadon kulturális és szórakoztató programokkal várták a családokat. A főzőversenyre 13 csapat nevezett, megmérették magukat mások mellett a szociális intézmények, az önkormányzat, a vadásztársaság képviselői és persze a helyi civil és baráti társaságok. Halászlé, kakas- és vadpörkölt is rotyogott a bográcsokban, de volt csapat, amelyik rablóhússal készült. 

A polgármester hangsúlyozta, Zákányszéken kiváló a közösségi élet. Ennek ékes példája volt a falunapi közös szőnyegszövés, amelyet a művelődési ház munkatársai kezdeményeztek. Kicsik és nagyok az otthonról hozott alapanyagokból szőtték közösen a település rongyszőnyegét, a lakosság összetartozásának szimbólumát, amely a művelődési házban kap majd helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában