Augusztus 20.

2022.08.20. 11:36

Elmosta az eső a városi ünnepséget Szegeden

A koszorúkat azért elhelyezték a szervezők Szent István és Gizella szobránál. Fotók: Karnok Csaba

Ahogy előre jeleztük, a reggeli, viharos időjárás miatt elmaradt Szegeden az augusztus 20-i városi ünnepség. A szervezők ennek ellenére elhelyezték a koszorúkat a Széchenyi téri Szent István és Gizella szobornál, Botka László polgármester pedig közösségi oldalán osztotta meg ünnepi köszöntőjének részletét. 

Az elmúlt ezer évben volt időnk megtapasztalni, hogy mi az, ami sikerre vezet, és mi az, ami nem. Ezen az úton Szent István indította el a nemzetünket, és meggyőződésem, hogy ma is az ő intő szavaira kell hagyatkoznunk, ha megoldásokat akarunk találni az előttünk sorakozó bajokra és problémákra

 – olvasható beszédében, amelyben a továbbiakban a tudás és a tehetség, a kereszény értékek, a szolidaritás, az elesettek támogatásának fontosságát hangsúlyozta. Ez utóbbi küldetésre hivatkozva indokolta azt is, hogy miért marad el idén a megszokott ünnepi tűzijáték a megyeszékhelyen. Annak árából tűzifát vesznek majd a rászoruló családoknak. 

Fotós: Karnok Csaba

A polgármester ezt követően kitért az éghajlatváltozás várost érintő, negatív hatásaira, majd Szeged pezsgő kulturális életét méltatta. 

Ha az időjárás engedi, ma délutántól holnap estig színes programok várják a Széchenyi térre látogatókat. Szombaton 14 órától fúvószenekari találkozó lesz, este nyolctól a Kozmix ad koncertet, majd este tíztől az Útközband zenekar rendez utcabált. Vasárnap délelőtt 9 órakor zenés ébresztővel kezdődik az ünnep, majd az ifjúságnak kedveznek. A Peter&Pan gyermekműsor után tánc- és fitness bemutatók követik egymást, este hatkor a Colorado Country Band, nyolctól pedig az Animal Cannibals koncertezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában