Jövő őszre teljesen átalakul

2022.08.31. 16:40

Megkezdődött a Vasas Szent Péter utcai rendelő felújítása - fotók

Jövő őszre teljesen átalakul a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet, amelyet új funkcióval lát el a Szegedi Tudományegyetem, ugyanis a Tisza Lajos körútról átköltözteti ide a Fogorvostudományi Karát. A kivitelezés mintegy 3,6 milliárd forint állami forrásból valósul meg.

Kiss Anna

Kívül-belül teljesen megújul a több mint 40 éves épület jövő őszre. Fotó: Sándor Judit

Teljes egészében átalakul és új funkciót kap a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet, a Dél-Konstrukt Zrt. szakemberei már javában végzik a munkát. Szerdán lapunk is az építkezésen járt Csóti Ferenccel, az egyetem műszaki igazgatójával, aki lapunknak elmondta, mintegy 3,6 milliárd forintos állami támogatásból valósul meg az átalakítás jövő őszre.

Már 3 évvel ezelőtt is szerettük volna, ha elindul a kivitelezés, ezért ki is ürítettük az épületet, a betegellátást az egyetem más intézményeibe helyeztük át, azonban akkor mégsem állt rendelkezésünkre a szükséges forrás. Majd 2020 elején a koronavírussal kapcsolatos ellátás egyik helyszínévé vált a több mint 40 éves épület, amelybe a járvány alatt ambulanciákat helyeztünk át, valamint rengeteg embernek tudtuk itt beadni a koronavírus elleni védőoltást. Idén tavasszal azonban megérkezett a szerződéses összeg, a vállalkozó is vállalta a munkát, így június 13-án átadtuk a munkaterületet a Dél-Konstrukt Zrt.-nek

 – részletezte Csóti Ferenc.

A műszaki igazgató közölte, a cég azt vállalta, hogy 15 hónap alatt készül el a kivitelezéssel, így előreláthatólag, a szerződés szerint jövő ősszel tudja birtokba venni az átalakult épületet a Fogorvostudományi Kar, persze mindezt az engedélyeztetési eljárások hossza is befolyásolja majd.

A meglévő épületből csak a tartószerkezet marad meg, minden mást kibontanak és újat tesznek a helyére. Továbbá a jelenlegi épületet kiegészítjük a Kossuth Lajos sugárút felőli részen, az ott lévő foghíjat építjük be, valamint az új és a meglévő ingatlan is magas tetőt kap, ezzel növelve a hasznos alapterületet. A tetőtér fölé pedig egy gépészeti tér is készül

 – magyarázta. Elmondta azt is, hogy a jelenlegi beépített alapterület 870 négyzetméterről 1028 négyzetméterre bővül, az összes szint hasznos alapterületét egybevéve pedig 4595 négyzetmétert tudnak beépíteni. Mindemellett az udvart is rendezik, ott 27 parkolót alakítanak majd ki.

Csóti Ferenc arról is tájékoztatott, hogy a földszinten kap majd helyet a szájsebészeti tanszék, az első emeleten lesz a fogszabályozási és gyermekfogászati tanszék, a dékáni hivatal és a tanulmányi osztály, a másodikon lesz a parodontológiai tanszék, valamint az orálbiológiai és kísérletes fogorvostudományi tanszék, míg a harmadik emeleten a fogpótlástani tanszék lesz, de helyet kapnak itt oktató laborok és egy hallgatói ruhatár is. A negyedik szinten helyezik majd el a konzerváló és esztétikai fogászati tanszéket, az ötödiken pedig előadótermeket, közösségi és szociális tereket alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában