Megható pillanatoknak is tanúi voltak

2022.09.18. 17:14

A Pick Szeged is gyűjtött az ambrózfalvi Burus családnak

A Pick Szeged Kézilabdacsapat is gyűjtött a nehéz anyagi helyzetbe került ambrózfalvi Burus családnak, többek között a Barcelona elleni mérkőzés előtt. Hamarosan felkeresik a családot, hogy átadják az adományt.

Kovács Erika

A Burus család története sokakat meghatott, az emberek szívesen adakoztak, hogy megmaradjon a házuk, kifizethessék az adósságaikat. Fotó: Kovács Erika

Lapunk írt arról először, hogy az ambrózfalvi Burus családot tragédia érte. Csaba, a férj, a szeretett társát, a 9 éves Bence és az 5 éves Danika pedig az édesanyjukat veszítették el. Krisztina rákos volt, 1 évig harcolt a betegség ellen, majd augusztus 17-én a szervezete feladta a küzdelmet. A 41 éves asszonyt augusztus 31-én helyezték végső nyugalomba a középső fiukkal, Balázskával, aki 2016-ban született és mindössze hét napig élt. A család eddig otthon őrizte a kis urnát. Burusék nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mert az apa, felesége ápolása és a gyerekek ellátása miatt, feladta a munkáját. A tartozásaikat nem tudták fizetni, a házuk kalapács alá került.

Cikkünk hatására nagyon sokan mozdultak meg, magánszemélyek, különböző szervezetek, többek között a Pick Szeged is.

Hetekkel ezelőtt tettünk egy felhívást, segítsünk közösen a nehéz anyagi helyzetbe került Burus családnak

 – írták a honlapjukon. 

Adományt gyűjtöttünk több meccsen keresztül. A PICK Kézilabda Akadémia utánpótlás játékosai álltak a kis ládikó mögött. Máté és Csanád nagy büszkeséggel vállalta el a feladatot, és segítették munkájukkal azt, hogy gyűjtsünk az árván maradt Burus családnak. Az adományok pedig csak jöttek és gyűltek. Aki hozzájárult, segítséget nyújtott, annak a srácok egy Bajnokcsapat képeslapot adtak ajándékba. Megható pillanatokban volt bőven részük, mesélték, hogy kicsik és nagyok is helyeztek el pénzadományt. A legszebb jelenet viszont a Barca elleni meccsen történt. A PICK Akadémia U18-as csapatának két játékosa is meghatódott, amikor egy hasonló korú leány egy kis kék dobozzal a kezében jelent meg. „Az osztályunk gyűjtötte. Mindenki! Mi így segítünk!” – mondta, majd átadta az adományt. Gyönyörű pillanat volt, már ezért megérte elindítani a jótékonysági akciót. A szurkolók által felajánlott összeget a csapat, a stáb és a klub munkatársai kiegészítik, majd hamarosan felkeressük a Burus családot, és személyesen átadjuk nekik az adományt

 – közölte a klub.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában