Folyamatosan mondják le a közétkeztetést

2022.09.22. 20:00

Dohos krumpliból készült a leves a vásárhelyi menzán

Továbbra is sok a panasz a vásárhelyi közétkeztetésre. Mint ismeretes, január 1-jétől egy magáncégnek szervezte ki a közétkeztetést az önkormányzat. A csütörtöki közgyűlésen kiderült, sok a panasz, nemrég például dohos krumpliból készült a leves.

Kovács Erika

Módosította a vásárhelyi közgyűlés a Gyermekek napközbeni ellátásáról és a gyermekétkeztetés térítési díjairól szóló önkormányzati rendeletet, ami kizárólag az étkezés igénylésével, lemondásával, a térítési díj fizetésével kapcsolatos eljárási szabályokat érintette, vagyis nem emeltek árat. Szóba került viszont a közétkeztetés minősége, amely január 1-jétől napi beszédtéma. Az elmúlt hónapokban rengeteg panasz érkezett rá, most Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő vetette fel, továbbra sem érkeznek a menzával kapcsolatban jó hírek.

Egy általam nem is ismert kétgyermekes édesapa hívott fel, hogy tűrhetetlen az étel minősége, szó szerint úgy fogalmazott, hogy ehetetlen

 – mondta a képviselő. Arra is kíváncsi volt, hogy hányan veszik igénybe a közétkeztetést Vásárhelyen, voltak-e lemondások. Kiderült, folyamatos a csökkenés az általános és középiskolák tekintetében, a januári 1650-hez képest szeptemberben már csak 1500-an vették igénybe a szolgáltatást. A rendeléseket a járvány is befolyásolta. Az általános iskolásoknál 6, a középiskolásoknál pedig 20 százalékos a csökkenés. Ez Márki-Zay Péter polgármester szerint is drasztikus.

Én is kapok rendszeresen havi 1-2 ilyen telefont, a panaszokat továbbítom a közétkeztetést működtető cégnek.

Bálint Gabriella fideszes képviselő, a Kapcsolat Központ főigazgatója is elégedetlen.

Hol csendesebb, hol hangosabb a levélváltásunk, a szóbeli egyeztetésünk a közétkeztető céggel. Azt nem mondom, hogy nincs törekvés, de nem engedhetjük meg, hogy mennyiségileg és minőségileg ne a lehető legjobb szolgáltatást kapják a gyermekek és az idősek

 – hangsúlyozta.

Márki-Zay Péter kiemelte, a cég a szerződés értelmében a Kalmár-középiskola és az idősek otthona konyháját is felújította, ami 150 millió forintba került.

Ez pozitívum, de emellett lehetőségünk van felbontani a szerződést. Egy új pályázattal azonban biztosan drágább lenne a menza, hiszen annak idején ez a cég adta a legjobb árat. Azzal én is egyetértek, hogy jogosak a minőségi elvárások és nem szabad visszaélni azzal, hogy ők a legolcsóbbak. Azt látom, törekvés van, némi minőségjavulás volt, de legutóbb ők is elismerték, hogy dohos krumpliból készítették a levest. Javasoltam, hogy valamilyen kárpótlást ajánljanak fel azoknak, akik ezt kapták

 – mondta Márki-Zay Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában