Makó

2022.09.14. 10:00

Retró büfé a suliban

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A falakon látható több évtizedes traktortervrajzoknak, tablófotóknak, illetve a bútoroknak köszönhetően retró hangulatot áraszt a Galamb József nevét viselő agráriskola nemrég megnyílt büféje.

Nekem eleve jobban be­­jön a retró életérzés, mint a modern, így a szünetekben nagyon szeretek itt lenni 

– mondta a diákok egyike, Bilicz András. Enni ritkán szokott itt, de egy üdítőt szívesen megiszik egy jó beszélgetés közben a barátaival. 

Nagyon pofásan megcsinálták

 – tette hozzá. 

A hangulatos büfében általában telt ház van, remekül érzik magukat a fiatalok. Fotó: Szabó Imre
 

A büfé terveiről korábban már beszámoltunk. Az igazgató, Horváth Zoltán azt mondta, miután felmérték, hogy hol vannak az épület­együttesben kihasználatlan helyiségek, kiderült, hogy a földszinti aula szomszédságában ki lehet alakítani egy büfét egy kis étkezővel. Ez mostanra sikerült, bár a dekoráció még bővül a jövőben. 

A falakon korabeli fotókat, plakátokat helyezünk majd el, és régi mezőgazdasági eszközök, rendszámtáblák is hozzájárulnak majd az időutazáshoz

 – mondta. 

A büfét egy helyi vállalkozó üzemelteti. Egyelőre az ilyen he­­lyeken megszokott termékek szerepelnek a kínálatban, de ez hamarosan bővül az iskola tangazdaságában megtermelt, feldolgozott terményekkel.

 Tu­dunk kenyeret sütni, készítünk majd szendvicseket, gyümölcsleveket, zöldség- és gyümölcscsipszeket

 – ígérte az igazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában