Ismertlen tettes ellen nyomoznak

2022.09.26. 18:10

Sikkasztás és pénzmosás a gyanú

Az amerikai kampánypénzek miatt nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Kovács Erika

Fotó: DM archív

Sikkasztás és pénzmosás gyanújával kezdett nyomozásba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Mandiner.

A lap azt írta, Tényi István szeptember elején tett közérdekű bejelentést a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból az Action For Democracy szervezeten keresztül. A szervezet később összeesküvés-elméletnek nevezte és tagadta, hogy beavatkozott volna a magyar választásba. Ezt a később a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom által nyilvánosságra hozott elszámolás is alátámasztotta, a Kontra által készített összesítés szerint az USA-ból Márki-Zay Péterékhez összesen 1,8 milliárd forintnyi adomány érkezett a kampány során – írta a Mandiner.

A lap szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda először feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, viszont most már elég információ gyűlt össze a nyomozás megindításához. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Mandiner kérdésére azt közölte: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg Romániában tartózkodó Márki-Zay Péter korábban azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy nincs takargatnivalója, büszke arra, hogy szerinte ugyanúgy kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatást Amerikából, mint ahogy megfogalmazása szerint Szent II. János Pál pápa Nyugatról támogatta a kommunista pártállam ellen küzdő lengyel Szolidaritás mozgalmat a 80-as években – írta a Mandiner.hu.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában