Sportágválasztó sztárokkal

2022.09.23. 17:28

Sportágat választhattak maguknak a gyerekek Makón - fotók

30 különféle sportág képviselői mutatkoztak be sztárok részvétele mellett pénteken a makói Erdei János Sportcsarnokban. A nagy sportágválasztót idén kilencedszerre szervezték meg.

A makói sportágválasztón igen széles volt a választék. Fotó: Szabó Imre

– Egy osztálytársam hatására próbáltam ki a sportágat, aki már hosszabb ideje jégkorongozik – mondta pénteken délelőtt a jeges sportokkal foglalkozó helyi egyesület standjánál a 11 éves Laczi Jázmin. Ügyesen, nagy erővel vágta be a korongot a kapuba. 

Az első pár ütés nem sikerült, de aztán belejöttem

 – tette hozzá büszkén. Ám azt is elárulta, hogy igazából a szíve egy másik sportágért dobog: a lóversenyzésért, amit sikeresen művel.

A pénteki nagy sportágválasztón a lovaglást is kipróbálhatták az érdeklődő gyerekek, hiszen nem csak az Erdei János Sportcsarnokban, de körülötte is egész nap folytak a bemutatók. Délelőtt az óvodások, iskolások jöttek el szervezett csoportokban, délután pedig egyénileg lehetett bekapcsolódni a sportcsarnokban folyó edzésekbe. Közben a résztvevők sztárokkal is találkozhattak: eljött Bánhegyi Adrienn többszörös világ- és Európa-bajnok ugrókötelező, Nagy Péter olimpiai aranyérmes súlyemelő és Körömi Ábel serdülő Európa-bajnoki ezüstérmes ökölvívó is. A nagy sikerű rendezvényt a Maros-parti városban idén már kilencedszer rendezték meg.

Összesen több mint 30 mozgásformából kaphattak ízelítőt az érdeklődők színpadi bemutatók, kiállítások és szabadedzések révén

 – árulta el a Délmagyarországnak Kovács Gábor sportszervező. Széles volt a paletta, többek között technikai, táncos és küzdősportokkal, labdajátékokkal ismerkedhettek meg a gyerekek. 

Ez egy jó toborzási lehetőség az egyesületeknek

 – mondta a szakember, hozzátéve: erre most különösen nagy szükség van, hiszen a pandémia megtépázta az egyesületeket, és valószínűleg az energiaválság is meg fogja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában