Szegedi hírek

2022.10.06. 17:05

A NEA pályázatokról adtak tájékoztatást

Kiírták a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2023-as pályázatait hétfőn.

Munkatársunktól

Kiírták a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2023-as pályázatait hétfőn. A részletekről a Csongrád-Csanád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ is tartott tájékoztatást csütörtökön.

A meghívott civil szervezetek bemutatkozását követően Lukács László, a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ szakmai vezetője tartott előadást, amelyben beszélt a különböző támogatásokról, a leggyakoribb formai hibákról és a határidőkről is.

Érdemes tudni, hogy az összevont pályázatok beadási időszaka november 2-áig tart. Az igényelhető támogatás összege pályázati kategóriától függően 200 ezertől 4,5 millió forintig terjed. A múlt évhez hasonlóan a formailag érvényes, de nem támogatott összevont pályázatok esetében lehetőség nyílik 150 ezer forint igénylésére, amelyet a civil szervezet alaptevékenységéhez kapcsolódó működési és szakmai költségekre lehet fordítani. A 2023-as keretösszeg 11,05 milliárd forint. Az egyszerűsített pályázatok beadási időszaka október 17-étől november 16-áig tart. Itt az igényelhető támogatási összeg 100 ezertől 350 ezer forintig terjed. Az egyszerűsített támogatás esetében a rendeletileg előírt éves bevételi értékhatár 5 millióról 7 millió forintra emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában