Szeged

2022.10.28. 18:39

Autós tüntetést tartott a Mi Hazánk

– Miután hónapok óta hiába várjuk, hogy a konkrét javaslatainknak megfelelően ne a magyar néppel fizettesse meg a politika által okozott gazdasági válság árát a kormány, országszerte több helyen is utcára vonul a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette ki a párt elnöke pénteken Szegeden.

S. Z.

Fotó: Karnok Csaba

Nagyjából ötven autóval jelent meg az ELI Lézerközpont és a Praktiker közti útszakaszon a párt száz szimpatizánsa, akik előtt Toroczkai László egyebek mellett elmondta, hogy szerinte a tragikus válsághelyzet, ami kialakult, nem kellene, hogy ennyire súlyosan érintse az országot, és a jelenlegi helyzet a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt van. 

A radikális párt elnöke hozzáétette, hogy a rezsiszámlákban a kormány az emberekre terheli a rendszerhasználati díjat, és a végösszeget az Európa szerte legmagasabb általános forgalmi adó is növeli. Toroczkai László beszélt arról is, hogy aggódnak a magyar kis- és középvállalkozásokért, illetve a magyar munkavállalókért. 

Hibás a kormány gazdaságpolitikája Toroczkai László szerint. Fotó: Karnok Csaba

A pártelnök emlékeztetett, hogy amikor arra kérte a kormányt, hogy csökkentsék a rezsiszámlák áfáját, azt a választ kapta a miniszterelnöktől, hogy azt azért nem lehet csökkenteni, mert abból finanszírozzák a rezsicsökkentést. Szerinte a kormány „lyukakat foltoz be”, előbb teremt egy krízishelyzetet, utána pedig fellép, „mintha valamilyen megoldást találna a problémára”. A politikus pártja országszerte folytatja a megrendezett tiltakozó megmozdulásokat.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában