Hódmezővásárhely

2022.10.13. 13:46

Az új típusú szakképzés lehetőségei: nyílt nap volt az Eötvösben

Idén sem maradt el az évtizedes hagyományra visszatekintő nyílt nap a HSZC Eötvös József Technikumában. Interaktív szakmai órák és előadások várták a gyerekeket és szüleiket.

T. Sz.

Sokan érdeklődnek a technikum képzései iránt. Fotó: HSZC Eötvös József Technikum

Az iskola tanárai és segítő diákjai október 10-én várták az érdeklődő 8. évfolyamos tanulókat. Az általános iskolások és szüleik interaktív szakmai órákat tekinthettek meg, megismerve az egészségügy, a gazdálkodás és menedzsment, a szépészet, a sport, valamint az informatika és távközlés ágazatokhoz kapcsolódó szakmák sajátosságait. 

A tanulók részt vehettek Az életmód kérdései és válaszok, Csecsemőgondozás és ápolás, A család gazdálkodása, Mindennapi pénzügyeink, Kontykészítés, Szimmetria, aszimmetria, az emberi arc arányai, kompozíciós sémák, Alternatív és szabadidősportok, Ügyesség fejlesztése: Akadálypálya, Programozás C# nyelven és a Robotoljunk című előadásokon.

Hornyák János igazgató rövid tájékoztatót tartott a beiskolázással kapcsolatos tudnivalókról, valamint az ágazatokhoz kapcsolódó nyílt órák tartalmáról és helyszíneiről. Ezt követően a kísérő kollégák bemutatták a vendégeknek az intézmény épületeit, tantermeit és a közelmúltban megújult közösségi tereit. A szakmai órák után az intézmény igazgatója részletesebb tájékoztatót is tartott az általános iskolás diákoknak és szüleiknek az új típusú szakképzésben rejlő lehetőségekről.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában