Csengele

2022.10.12. 19:30

Birtokba vették az új tornatermet -

A használatbavételi engedélyt már nyáron megkapta a Csengelén megépült új iskolai tornacsarnok, szeptembertől a tanulók birtokba is vették, a közelmúltban pedig megtartották a hivatalos átadót. Régi vágya volt a helyieknek egy profi sportcsarnok.

Imre Péter

A remek akusztikájú tornaterem koncertekre is alkalmas lehet. Fotó: Imre Péter

Az 572 millió forintos költségvetésből megépült tornaterem az önkormányzat tulajdona és az általános iskola használja – tudtuk meg Vörösné Bondor Rózsa intézményvezetőtől.

Eddig nem volt tornacsarnoka a településnek, ezért is nagy öröm, hogy az idei tanévkezdésre elkészült, amelyben természetesen minden tornaszer és labda is teljesen új. Elsősorban diákjainknak épült, összevont és párhuzamos testnevelési órákat is tarthatunk a nagy térben, de már többen érdeklődtek, hogy szívesen használnák délutánonként. Például a trollfocisok, a tollaslabdázók és a helyi labdarúgóklub – sorolta Vörösné Bondor Rózsa. Hozzátette, a tervek szerint a csarnok elsősorban sportos rendezvényeknek ad majd otthont, a kultúra a megújult faluházban marad. – Tanulóink rendszeresen járnak a különböző sportágak körzeti, regionális versenyeire, most már mi is szeretnénk rendezni

 – említette még meg.

Az impozáns létesítmény hivatalos átadója után fúvószenekari találkozó avatta a tornatermet, amelyet a 21 évesen elhunyt Hajagos László emlékének szenteltek, ő is tagja volt a zenekarnak.

A gyerekek örömmel tornáznak az új csarnokban. Fotó: Imre Péter

Az intézményvezető belülről is megmutatta a csarnokot, és mivel éppen nem volt benne testnevelés óra, toborzott négy gyereket, akik szívesen lógtak pár percet az aktuális órájukról, hogy elmondják, mit szólnak a csarnokhoz.

Nagyon szép, rendezett és tiszta

 – közölte a negyedikes Emma. A harmadikos Léna azzal egészítette ki, hogy rendkívül visszhangos. Ami igaz is, akár erősítés nélkül is otthont adhat koncerteknek. Léna hozzátette, szerinte nagyon praktikusak az elhúzható hálók, hiszen nem megy ki a játéktérről a labda.

Kényelmes a sportpadlózat, sokkal jobb rajta mozogni, sportolni, mint a faluházban, ahol eddig tornáztunk – vette át a szót a szintén harmadikos Dávid. A negyedik osztályos Rajmund helyeselt, elárulva, hogy a faluházi órákon hamarabb elfáradtak. – Az új labdáknak nagyon örülünk, de én szeretem a bordásfalat is

 – jelentette ki, és is szaladt megmutatni, miként szokott rajta függeszkedni.

– Jó, hogy megvalósult ez a beruházás, és végre van egy profi sportcsarnokunk. Úgy tervezzük, egyfajta közösségi térként is szolgálja majd községünket – közölte Tóth Tibor polgármester. Viccesen megjegyezte, még nem vetett benne bukfencet és nem mászott kötélre, de egyszer ennek is eljön az ideje, mert a kötélmászást kedveli. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában