Folytatják

2022.10.04. 14:00

Épülhet a balástyai iskolai konyha

A tervezettnek megfelelően zajlik a belügyminisztériumi támogatással (200 millió forint, majd 29,6 milliós plusz támogatás, az önrész 27 millió) létesülő 350 adagos iskolai konyha építése Balástyán.

Imre Péter

Elkezdődött a 350 adagos iskolai konyha építése Balástyán. Fotó: Illin Klára

 Szeptemberben a közműcsatlakozások és a szennyvízvezeték kiépítésével, víztartás-próbával folytatódott a beruházás. Kezdődik a vezetékekre a föld visszatöltése, majd a talpgerendák szerelése a válaszfalakhoz. A szerelőbeton készítése után a vízszigetelés, a lábazat építése és a falazás munkálatai várnak a kivitelező Sári Architect Kft.-re. De nem volt teljesen sima az eddig vezető út.

Szeptember közepén érkezett a Belügyminisztériumtól egy levél, mely szerint a rezsiemelkedés és az ukrán háború miatti gazdasági helyzet okán a kormány az összes tervezett és elindított állami beruházást felülvizsgálja, és annak eredményéről majd tájékoztatják az önkormányzatokat. Felhívták a figyelmem, hogy amíg tart a vizsgálat, az építéssel kapcsolatos további költségvállalást ne tegyek, bár önkormányzatunk alszámláján elkülönítettük a pályázati támogatás és az önerő összegét 

– kezdte beszámolóját Ujvári László polgármester.

Több minisztériumban kértünk segítséget az ügyben, akkor még nem mondhattak biztosat. De reméltük, tovább épülhet a konyha. Ami biztos és tény volt, hogy a kormányzati kommunikációban megjelent egy 280-as lista azokról a jelentős állami beruházásokról, melyeket leállítottak, viszont ezek között nem szerepelt a balástyai iskolai konyha

 – közölte a község vezetője.

Zárásként elmondta: múlt csütörtökön, szeptember 29-én kapta meg e-mail-ben a község önkormányzata a jó hírt: feloldották a felfüggesztést, mehet tovább az építkezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában