Hódmezővásárhely

2022.10.12. 17:30

Segélyhívókat kaptak a nyugdíjas lakóparkban élők

A berendezéseket és egy éves használati díját magán-felajánlásból finanszírozzák.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

SOS segélyhívó berendezéseket adott át Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerdán a nyugdíjas lakóparkban az erre igényt tartóknak. A berendezéseket és egy éves használati díját magán-felajánlásból finanszírozzák.

A készülék használatával azonnali segítséget kaphatnak a lakók. Az igény már korábban felmerült, megígértük, hogy megoldjuk, igaz, ez sokáig tartott. Most azonban két lehetőséget is tudtunk ajánlani. Szendi-Horváth Fanni, hódmezővásárhelyi lakos támogatási felajánlásából biztosítjuk az SOS-hívókat. Közben a kormány is indított egy programot. A gondos órát 65 év felettiek kérhetik ingyenesen

 – mondta Márki-Zay Péter. Hangsúlyozta, a két program együtt megoldást kínál a lakóparkban élőknek arra, hogy biztonságban érezzék magukat.

Ha például elesnek és nem tudnak felállni, azonnal tudnak segítséget hívni. Itt, a lakóparkban 24 órás egészségügyi szolgálat van, ami, még ha nagyon drága dolog is, fenntartjuk, hiszen Önök, amikor ide beköltöztek, akkor ezt a város vállalta. Azt javasoljuk, hogy minél többen vegyék igénybe, hiszen akár életet is menthet a gyors segítség

 – fogalmazott.

A berendezés működéséről, használatáról Dancsi Zoltán a nyugdíjas lakópark nemrégiben kinevezett részegységvezetője beszélt az időseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában