Jótékonyság

2022.10.30. 16:40

Szegedi gyermekotthonnak gyűjt Zsófia

Négy éve a szegedi Agyagos utcai Dr. Waltner Károly Otthonnak gyűjt játékot, ruhát, könyveket a balástyai Bitóné Dékány Zsófia. A történet véletlenül és meghatóan kezdődött: nem akart összejönni a második gyerekük, és a neki vásárolt dolgokat férjével, Tiborral az otthonnak adták. Családtagok útján jutottak el hozzájuk.

Imre Péter

A Ducato rakterében Zsófia a gyerekekkel, Tiborral és Annával, valamint a zsákokban megbújó adományokkal. Fotó: Imre Péter

– Egyszerűen és szomorúan kezdődött az adományok gyűjtése. Férjemmel, Tiborral szerettünk volna testvért, főként lányt az ifjabbik Tibornak, de nem akart összejönni. Viszont már sok mindent vásároltunk neki, hat-hét doboz ruha és játék gyűlt össze. Azt találtuk ki, eljuttatjuk egy gyermekotthonnak, illetve meghirdetjük meg Facebookon, hátha adnak mások is – kezdte történetét a 34 éves balástyai Bitóné Dékány Zsófia.

Sikeres kezdet

Az akció végül nagy sikert aratott, megtelt hasznos holmikkal a Fiat Ducato – ez 2019 őszén történt. A szegedi Agyagos utcai Dr. Waltner Károly Otthont választották, ahol Zsófi két húga volt gyakorlaton. A sztori boldogan folytatódott, a család kívánsága, vágya is teljesült.

És jött Anna

– Aztán három hónap múlva megfogant a második csemeténk, Anna is. Véghez vittem valami jót, és Isten segített rajtunk. Ezt őszintén hiszem. És kiderült, a kiválasztott otthonban nem csak gyerekek, beteg felnőttek is élnek, akiknek szintén nagy szükségük volt, illetve van az ajándékokra, de főként a szeretetre, amivel adtuk – mondta Zsófia.

Fotós: Imre Péter

A mostani az ötödik gyűjtés, és a kedvezményezett ismét az Agyagos utcai otthon. Igaz, már juttattak a megyeszékhelyi vakok intézetének, a hozzájuk kötődő SZEFO Zrt.-nek, az összekötő pedig a szegedi önkormányzati képviselő, vagyonvédelmi szakember Német Ferenc volt, nagybácsi minőségben. Utóbbi helyre terményeket, például zellert, répát és krumplit vittek.

Visszatérve az aktuális akcióhoz: a Ducatóban zsákokba "rejtve" már szaporodnak a játékok, ruhák, könyvek és játékokat tároló dobozok. Aki szeretne Zsófiáékhoz csatlakozni, az Facebookon is elérheti a párt, vagy telefonálhat a 30/501-1875-ös számra.

A család egyébként 2019 októberétől él a Balástya közeli tanyán: Zsófia, a párja, Tibor, valamint a két gyerek, a 6 éves Tibor és 2 éves Anna. Mindannyian nagyon szeretik ezt a helyet, az épületeket folyamatosan csinosítják, a környező földeken és fóliákban répát, zellert és paprikát termesztenek. A felajánlásokat november végéig várják, és az ajándékokat Mikulásra viszik el az otthonba.

Adni, szeretet is

– Abban, hogy egyre sikeresebbek a gyűjtések nagy szerepe van a Balástyai Újság szerkesztőjének, Illin Klárának, aki elsőként állt mellénk, és örülünk, hogy a Délmagyarországgal még több emberhez eljuthat a híre. Mert az a fontos, hogy adjunk, minél többet, minél több szeretetet – mondta zárásként Bitóné Dékány Zsófia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában