Csongrád

2022.11.11. 20:00

Elismerés a szociális ágazat dolgozóinak - Galéria

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik november 12-én a Szociális Munka Napját. A város lakói nevében Bedő Tamás polgármester mondott köszönetet a szociális szférában dolgozóknak.

delmagyar.hu

A város háláját tolmácsolták az elismerések. Fotó: Majzik Attila

Idén heten, Olajosné Gémes Katalin bölcsődei dajka, Apró Zsuzsanna, a Szociális Ápoló Otthon gondozónője, Kovács Mária, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének gondozónője, Mihály Dóra gondozónő, Kovácsné Molnár Farkas Orsolya, a Piroskavárosi Idősek Otthonának vezető ápolója, Martonné Zsíros Tünde terápiás munkatárs és Patai Enikő Andrea családsegítő részesültek polgármesteri dicséretben.

A város Szociális díját ebben az évben az Esély Szociális Alapellátási Központ keretein belül működő Házi segítségnyújtásban dolgozók közössége vehette át. A házi segítségnyújtás 1996 óta működik Csongrád városában. Jelenleg napi szinten 12 gondozónő és egy szakmai koordinátor biztosítja a szolgáltatást, a házi gondozás keretében jelenleg 113 főt látnak el.

Szintén Szociális díjjal ismerték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Kisréti Otthona dolgozói közösségének munkáját. A 2007 óta működő Kisréti Otthon elsősorban a megyében élő, értelmi akadályozott személyeknek nyújt ápoló-gondozó otthoni és lakóotthoni ellátást. Az otthon 100 férőhelyes főépületében az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes 18 év feletti enyhe-, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos emberek ápolását-gondozását végzik. A dolgozók elhivatottságának köszönhetően, az eltelt 15 év alatt az otthonban élők nemcsak az otthon lakóivá, de Csongrád város egyenrangú polgáraivá is váltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában