Elkészült a Lengyel téri épület

2022.11.03. 14:00

Hamarosan visszaköltöznek a zákányszéki polgármesteri hivatalba

Elkészült a zákányszéki polgármesteri hivatal felújítása. Az épület még üres, a mesterek az utolsó simításokat végzik. Amikor benéztünk, az álmennyezet LED-lámpáit tették a helyükre. A hónap közepén, november 15-én költöznek vissza a hivatal dolgozói ideiglenes irodáikból, a Lengyel tér másik oldaláról.

Arany T. János

Ezek már tényleg az utolsó simítások, helyére kerül a LED-lámpa a felújított zákányszéki polgármesteri hivatalban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Kész vagytok? – kérdeztem Matuszka Antalt, mire a polgármester a rá jellemző kedélyességgel azt válaszolta: igen, de idegileg. A kérdés a zákányszéki polgármesteri hivatal felújítására vonatkozott, ami még július második felében kezdődött. Mint megírtuk, a település 2020-ban a Magyar Falu Programban nyert 28 millió forintot, ami nem volt elegendő a megvalósításhoz. A testület 2021-ben 15 millió többletforrást biztosított a pályázat sikeres megvalósításához, de közben annyira megnövekedett az építőanyagok ára, hogy további 15 millió forint saját forrást jellett hozzátenni. A belső felújítás teljes villamoshálózati korszerűsítést, a vizesblokkok megújítását és részben a fűtés modernizálását is tartalmazza. Mivel az épület minden helyiségét érinti a beruházás, ezért teljesen ki kellett üríteni. 

– Nemrégiben, múlt pénteken történt meg a műszaki átadás-átvétel hivatalos zárása, ami azt jelenti, hogy teljesen, száz százalékosan készen van a felújítás, az utolsó simítások zajlanak – mondta a polgármester. Az épületben ottjártunkkor a folyosót festették és az álmennyezet LED-lámpáit tették a helyükre. A visszaköltözést november 15-én kezdik és szakaszosan tervezik.

– Vonulunk majd szépen libasorban, én megyek majd elöl a harmincas műanyag ládával. Most azokban van az egész életünk – viccelődött még a polgármester, majd komolyra fordítva a szót hozzátette, hogy a felújított hivatalban már rögtön takarékos állapotban kezdik a munkát. Az emeletet teljesen lezárják, a fűtési szezonban hűtő-fűtő klímák segítenek rá a fűtésre, amelyek napelemes rendszerről működnek. Korábban egy emberre jutott egy iroda, amit most nem engedhet meg magának a hivatal, ketten-hárman költöznek egy irodába. Matuszka Antal reményei szerint ezzel 25-30 százalékot meg tudnak spórolni a fűtésen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában