Elektronikai és zöldhulladékot, gumiabroncsot is le lehet adni

2022.11.02. 12:53

Megnyílt az új vásárhelyi hulladékudvar

Hulladékudvart adott át a vásárhelyi önkormányzat kedden, a Szentesi út végén, a volt állatvásártéren.

Kovács Erika

Elektronikai és zöldhulladékot, gumiabroncsot is le lehet adni: Fotó Kovács Erika

Az első 30 embernek, akik hulladékot vittek ki, ötezer forintos vásárlási utalványt és családi strandbelépőt adott ajándékba az önkormányzat. A megajándékozottak szinte mindegyike idős volt, a többség csak egy kis szatyorral érkezett, amiben egy-két üveg használt étolaj, vagy néhány használt elem volt.

Sokan mások viszont utánfutós autókkal érkeztek, a Szentesi úton hosszú sor állt. Olyan anyagokat vittek ki, amelyeket más gyűjtéseken nem lehetett leadni. Hűtőt, tűzhelyet például nem láttunk, azoktól már szombaton megszabadulhattak a vásárhelyiek a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elektronikai hulladékgyűjtésén. Az új hulladékudvarba főként építési törmeléket, autógumikat és akkumulátorokat vittek.

– A hulladékudvar uniós forrásból, 162 millió forintból készült, most használatba vehetik a vásárhelyiek, mindszentiek, mártélyiak és a székkutasiak is – mondta lapunknak Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

Az elektronikai, lomb-, illetve zöldhulladékból, gumiabroncsból, csomagolási anyagokból, sík és öblös üvegből bármennyit ki lehet vinni a hulladékudvarba, veszélyes hulladékból, például étkezési zsiradékból, festékből, növényvédőszerből, fáradt olajból háztartásonként maximum évi 100 kilogrammot fogadnak. A hulladékudvar, amit az FBH-NP Nonprofit Kft. üzemeltet, keddtől péntekig 9-től 18 óráig, szombaton pedig délelőtt tart nyitva. Az ingyenes hulladékelhelyezéshez lakcímkártya szükséges, valamint annak igazolása, hogy a lakosnak nincs hulladékdíj-fizetési elmaradása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában