MÁV

2022.11.03. 19:07

Pótlóbuszok járnak Szeged és Kiskunfélegyháza között a hétvégén

Vágányszabályozás és váltócsere miatt változik a közlekedés a Szeged-Budapest vasútvonalon.

Delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Pénteken késő estétől vasárnap hajnalig a szegedi vonalon Kiskunfélegyháza és Szeged között pótlóbuszok közlekednek, mert Kistelek és Balástya között vágányszabályozást, valamint Szeged-Rendező állomáson váltócserét végeznek - közölte a Mávinform. A pótlóbuszos közlekedési rend miatt jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni Budapest és Szeged között.

Péntek este az utolsó, a Nyugati pályaudvarról 20:53-kor induló Napfény InterCity (IC 728) helyett Kiskunfélegyházától Szegedig pótlóbuszokat indítanak. Szombaton minden vonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged között pótlóbuszok járnak. Vasárnap hajnalban az első, a Szegedről eredetileg 4:32-kor Budapestre induló S20-as vonat (7009) helyett pótlóbuszok közlekednek korábbi indulással. 

A pótlóbuszok Budapest felől általában 35-45 perccel később érkeznek meg Szegedre, és Szegedről is általában 37-47 perccel korábban indulnak a főváros felé. A távolsági (InterCity és S20-as) vonatokhoz kétféle pótlójárat csatlakozik: minden vonatnál indulnak pótlóbuszok Kistelek és Szatymaz érintésével, valamint más állomás érintése nélkül közvetlenül Szeged és Kiskunfélegyháza között is. A személyvonatok pótlóbuszai az érintett településeken az állomások és vasúti megállóhelyek közelében kijelölt buszmegállókban állnak meg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában