Hármas alatti étel nem kerül az étlapra

2023.02.14. 13:57

Diákok pontozták a menzát Nagymágocson

Lekerül az étlapról a minestrone leves, mert nem szeretik a gyerekek. A cél, hogy jóízűen egyék a közétkeztetésben a napi menüt.

Kovács Erika

Képünk illusztráció, archív fotó: Frank Yvette

A településen az elmúlt két hétben a 3. és 4. osztályos diákok pontozták a menza ételeit. Amelyik nem érte el a 3-as osztályzatot, az lekerül az étlapról. Az önkormányzat azt szeretné, hogy a közétkeztetésben résztvevők jóízűen egyék meg a napi menüt.

– Nálunk, Nagymágocson a legalacsonyabb a vármegyében a fizetendő térítési díj, emellett a legjobb minőségre törekszünk – mondta Szebellédi Endre, a település polgármestere. 

A gyerekek a legjobban a karalábélevest és a bácskai rizseshúst szerették. Fotó: Kovács Erika

– A közétkeztetésnek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie. Nem futunk versenyt az éttermi ízvilággal, sem az ízfokozókkal teleszórt gyorsételekkel. Ettől függetlenül elő lehet állítani finom, ízletes ételt a közösségi konyhán – fogalmazott a településvezető. 

Az elmúlt két hétben a Hunyadi János Általános Iskola harmadikos és negyedikes osztályait kérte, hogy ötös skálán külön pontozzák a levest és a másodikat.

– A diákok megértették a pontozás lényegét, vagyis nem húztak le direkt egyetlen ételt sem, hogy az lekerüljön az étlapról. Ha egy étel 3 pontnál kevesebbet kap, akkor azt kivezetjük az étlapról, a helyére új étel kerül – tudatta a településvezető, aki a közösségi oldalán közzétette, hogy melyik étel hány pontot kapott. A harmadikos és negyedikes nagymágocsi gyerekek szerint nincs nagy baj a menzával. A „Bácskai rizseshús csemegeuborkával” vitte a prímet, 4,9 pontot kapott. A 10 nap alatt a második fogások közül csak a rakott zöldbab és a rakott káposzta kapott 4-esnél rosszabb „osztályzatot”. A levesek kicsit gyengébben szerepeltek. A paradicsomos minestrone leves megbukott, csak 2,5 pontot kapott gyerekektől, így az biztosan kikerül a kínálatból. A levesek közül legjobban a karalábés ízlett a diákoknak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában