Szegedi hírek

2023.02.18. 21:55

Jótékonysági bállal ünnepelt a VargaBalett Táncműhely - Képek

Nagyszabású, színvonalas jubileumi gálaműsorral ünnepelte a VargaBalett Táncműhely tízéves fennállását a szegedi IH Rendezvényközpontban szombaton. A táncműhely számára a 2022-es év ismét sikeres volt. Növendékeik közül hatan nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre, egy növendékük pedig a Pécsi Táncművészeti Szakiskolában folytatja tanulmányait.

Munkatársunktól

Tízéves fennállásukat ünnepelték. A szegedi IH Rendezvényközpont adott otthont szombat este a VargaBalett Táncműhely jubileumi báljának. Fotó: Karnok Csaba

Az IH Rendezvényközpont adott otthont szombat este a VargaBalett Táncműhely jubileumi báljának. A megye két városában, Szegeden és Makón mintegy 300 gyermek és fiatal táncművészeti nevelésével foglalkozó egyesület először rendezte hagyományos jótékonysági bálját a vármegyeszékhelyen. A mulatság célja nemcsak a támogatás gyűjtése volt, hanem az is, hogy a szülőkből olyan összetartó közösség kovácsolódjon, mint a növendékekből.

A szombati jótékonysági bálon, az est elején a táncműhely éves munkáját Varga József táncművész, a műhely alapítója, művészeti vezetője összegezte. Elhangzott, a Magyar Táncművészeti Egyetem Szegedi Tehetségcentrumaként is működő, jubiláló táncműhely számára a 2022-es év ismét roppant sikeres volt. Növendékeik közül hatan nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre, egy növendékük pedig a Pécsi Táncművészeti Szakiskolában folytatja tanulmányait. A XXXI. Országos Táncművészeti Fesztiválon minden eddiginél több, 152 növendékkel képviseltették magukat és négy első, három második és négy harmadik helyezéssel zárták azt. A fesztiválon első alkalommal szerepeltek növendékeik saját koreográfiákkal és utasították maguk mögé a magyar amatőr táncélet legnagyobb alakjait. Évadzáró gálájukon a Szegedi Nemzeti Színház színpadán minden csoportjuk megmutathatta tudását. Nyáron hat különböző táborban nyújtottak kreatív feltöltődést a gyermekek számára, ahol évről-évre egyre több régiónkon, sőt határainkon túli fiatal is részt vesz. Az év vége sikere pedig a Szegedi Kortárs Balett-tel közösen bemutatott Hamupipőke mesebalett volt a Szegedi Nemzeti Színházban, amely két, teltházas előadáson bűvölte el a közönséget.

Ezúttal is a rendezvényen adták át az Arabesque Mecénás-díjat, amellyel a legnagyobb anyagi támogatást vállaló személyeknek, vállalkozásoknak fejezte ki köszönetét az egyesület.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepi műsorban a Szegedi Nemzeti Színház művészei: László Boldizsár, Nánási Helga, Szilágyi Annamária, Kónya Krisztina, Szélpál Szilveszter léptek fel, de volt tombola és kvízjáték is. A jótékonysági bál bevételét arra fordítják, hogy a következő évad versenyeire el tudjanak jutni a gyerekek, az utazási költségekre valamint az öltözékekre, a csoportok megjelenésére egyaránt juttatnak majd belőle.

Személyiségfejlődés és egészségtudatosság

Varga József, a Varga Balett Táncműhely alapítója, elnöke, Dömötör-díjas táncművész 2013-ban alapította meg az egyesületet, de ez egy 15 éves pedagógiai munka továbbvitele. Azóta nemcsak Makón, Szegeden is várják a balett iránt érdeklődőket. Ez nemcsak egy sport: a személyiségfejlődés és az egészségtudatosságra nevelés legalább annyira fontos a nagy múltú, sikeres táncműhely életében, mint a mozgáskoordináció vagy a lépések elsajátítása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában