Elismerés

2023.02.21. 11:30

Közel 90 vármegyei orvos esélyes a Szent-Györgyi Albert-díjra

delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány idén immár ötödik alkalommal adja át a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. Az elismerésre bárki jelölhetett orvost egy személyes történet megírásával. Hétfőn pedig megindult a szavazás: a két legtöbb voksot kapó fővárosi és Pest megyei, illetve a legtöbb szavazatot begyűjtő Észak, Észak-kelet, Délkelet, Északnyugat és Délnyugat-Magyarországi orvosok vehetik majd át az elismerést. Szegedről 81, Makóról, Csongrádról és Szentesről 2-2, Deszkről egy orvos kapott jelölést.  Szavazatokat március 20-ig lehet leadni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon. Egy e-mail-címről egy voksot fogadnak.

A közönségdíjak mellett kiosztják a Goodwill Pharma különdíját is, melyet minden évben olyan fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek munkássága a hazai orvos szakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja. A Goodwill Pharma Életmű díjat pedig minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat. A díjátadó ünnepséget várhatóan április 12-én rendezik meg Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában