Szegedi hírek

2023.03.16. 18:34

Átadták az idei Csada-díjakat - Fotók

Idén is hárman kaptak Dr. Csada László-díjat. A kormányhivatalban csütörtökön tartott ünnepségen azok munkáját ismerték el, akik a vállalkozói, civil és közigazgatási szektorban sokat tesznek a fogyasztóvédelemért.

T. K.

A Dr. Csada László-díjat tíz évvel ezelőtt alapította a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azzal a céllal, hogy elismerjék vállalkozói, valamint a civil szférában és a közigazgatásban dolgozók közül azokat, akik kiemelkedőt alkottak a fogyasztóvédelem terén. Csütörtökön Kupecki Nóra alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár részvételével adták át az idei elismeréseket a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalban. Mint beszédében kiemelte, fogyasztók, vállalkozók, békéltető testületek és hatóságok közös érdeke, hogy a fogyasztóvédelmi rendszer kiszámítható és hatékony legyen. Ennek érdekében ősszel már készült egy jogszabály módosítási csomag és idén is várható lesz hasonló. A Csada-díjjal kapcsolatosan megjegyezte: az idén elismertek között van békéltető testületi tag, kommunikációs szakember és kutató is. – Ebből is látható, hogy a fogyasztóvédelem átszövi az élet minden területét – tette hozzá.

Az ünnepségen beszédet mondott Róth Márton főispán, aki kiemelte, a fogyasztóvédelem csapatmunka, amelyben a hatóság, a vállalkozások és a fogyasztók is együttműködnek. Hozzátette, immár 5 vármegyei iskolában is kiemelt szerepet szánnak a fogyasztóvédelmi szemléletformálásnak, mely szintén üdvözlendő gyakorlat. Petrik Sándor, a Dél-Alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke pedig arról beszélt, 61 éve fogalmazták meg először, hogy biztosítani kell a fogyasztók érdekét. – Azóta is folyamatosan lépést kell tartani az új trendekkel, és fejleszteni a fogyasztók önvédelmi képességét az új kihívásokkal szemben – mondta.

A Dr. Csada László-díjat közigazgatási területen végzett munkájáért Prónay Szabolcs, Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Tudományok Intézetének docense, civil területen végzett munkájáért Pavlovits Miklós író, újságíró, vállalkozási területen végzett tevékenységéért pedig Horváth Károly, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Által Működtettet Független Békéltető Testület vezetője kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában