Nyíltnak hirdették a lakossági fórumot, Krupiczer Ferenc kérésére mégsem engedték be a sajtót

2023.03.02. 19:56

Célkeresztben a Népkerti, a zenére érkezett panasz

A Népkerti Sörözőre panaszkodónak szervezett a város lakossági fórumot az üzemeltető részvételével, amely a lakosságszolgálati iroda vezetőjének szavai szerint viszonylag normális keretek között zajlott.

Kovács Erika

Egy lakos és a felesége képviselték a panaszos oldalt, a megbeszélésen részt vett Daru Árpás, a söröző üzemeltetője is. Fotó: Kovács Erika

A felek úgy tudták, zárt megbeszélés lesz, de az önkormányzat nyílt fórumként hirdette meg, hogy minden érdeklődő első kézből hallja a pró és kontra érveket. Végül a megbeszélést kezdeményező Krupiczer Ferenc képviselő fellépésére mégis zárt lett. A sajtót nem engedték be, csak a fotózás idejére.

 

Tavaly novemberben, Krupiczer Ferenc lakossági fórumán panaszkodott néhány lakó arra, hogy a Népkerti Sörözőben hangosak a koncertek, a vendégek egy része hazafelé szemetel, felverik a kutyákat és levizelik a házak oldalát. A képviselő akkor megígérte, lép az ügyben. Márki-Zay Péter polgármester pedig becímkézte a sörözőt azzal, hogy „az egyik politikai párt kultikus helyévé vált”.

A Népkerti Söröző 1974-től működik a Nagy András János utca sarkán. Az idősebbek jól emlékeznek rá, volt a Népkerti a majdnem fél évszázad alatt minden, „köpködő” és játékbarlang, az utóbbi években viszont kultkocsmává vált. Rendszeresen szerveznek kulturális programokat, adott ott már koncertet Dress Mihály jazzművész, egy szál gitárral fellépett Gangxta Zolee, de tartottak komoly- és népzenei esteket, Gyöngyösi Ferenc alpolgármester is muzsikált ott a bandájával. Kiállításokat, kvízesteket, közéleti beszélgetéseket is rendeznek, legutóbb Hont András újságíró volt a vendég, legközelebb pedig Czeglédi Zoltán politikai elemző lesz. Egyikükről sem állítható, hogy fideszesek.

A zárt megbeszélés után Krupiczer Ferenc azonnal távozott, Laczkó Judit, a lakosságszolgálati iroda vezetője pedig úgy fogalmazott, a megbeszélés „viszonylag normális keretek között zajlott”.

– Az önkormányzat egy újabb zajszintmérésre kötelezi az üzemeltetőt, aki ezt vállalta. Ennek eredményével lépünk tovább az ügyben – mondta.

Daru Árpád üzemeltető megerősítette, új dolgok nem hangzottak el, a panaszossal megbeszélték a problémát. Hangsúlyozta, eddig is betartotta a szabályokat, a koncerteknek 22 órakor vége van. Ráadásul hétvégén a működési engedélyük hajnali 2 óráig szól, de éjfélkor bezárnak. Daru úgy érzi, a panaszosnak a söröző létével van gondja, amely már 1974 óta ott működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában