Szemetelnek

2023.03.08. 20:40

Hajléktalanok a makói Ráday-lakótelepen

Szabó Imre

A Ráday-lakótelepen élők emiatt a látvány miatt aggódnak. Fotó: Móra Ferenc Attila

Nagyon sajnáljuk őket, de a jelenlétük közegészségügyi és biztonsági problémákat is felvet

 – mondta Móra Ferenc Attila, a makói Ráday-lakótelep egyik közös képviselője a garázssoruk közelében nemrégiben felbukkant hajléktalanokról. Azért fordult a Délmagyarországhoz, hogy elmondja, ők hárman szemetelnek, kiürítik a kukákat és attól is tartani lehet, hogy valamelyikük eldob egy csikket, amiből aztán tűz lesz.

Ez a probléma nem egyedi, más lakótelepeken is előfordult. Tóthné Balázs Andrea, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője lapunknak azt mondta, ha hajléktalangondozással foglalkozó szakembereik a várost járva találkoznak ilyen emberekkel, felajánlják nekik, hogy vegyék igénybe az Ardics utcai hajléktalanszállót. Ennél többet azonban nem tehetnek, nincs joguk kényszeríteni, ha nem akarnak oda menni, akkor nem mennek. Jelzésünk nyomán megígérte, hogy a következő, csütörtökönként esedékes rendőrséggel közös őrjárat alkalmával a Ráday-lakótelepet is célba veszik.

Fotó: Móra Ferenc Attila

Ezt tegnap mi is megtettük, szétnéztünk a garázssor környékén, de nem találtuk nyomát a hajléktalanoknak. Mint kiderült, azért nem, mert Móra időközben néhány lakásbérlővel összefogva kesztyűt húzott, majd összeszedte és kukába dobta a nagy mennyiségű szemetet. A hajléktalanok ezt látva, legalábbis egyelőre, távoztak. 

 Azt persze nem tudjuk, visszajönnek-e 

– mondta a közös képviselő. Hozzátette: ő is megkérdezte őket, nem akarnak-e hajléktalanszállóra menni, de azt mondták, nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában