Szeged

2023.03.25. 18:50

Kétszázötven rászorulót vendégeltek meg a reformátusok - Fotók

Hajléktalanokat, nagycsaládosokat vendégelt meg szombaton a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kálvin téri templomnál. Kétszázötven adag chilis babot osztottak ki, de aki előzőleg nem kapott ételjegyet, az sem állt sorba hiába, őket készétel konzervvel ajándékozták meg.

Munkatárunktól

Kétszázötven adag chilis babot osztottak ki Szegeden a reformátusok. Fotó: Karnok Csaba

Első alkalommal szervezett ételosztást a Magyar Református Szeretetszolgálat Szegeden. Szombat délutánra 250 embert vártak a Kálvin téri templom háta mögé, ahol chilis babbal vendégelték meg őket.

– Ételjegyeket osztottunk ki hajléktalanoknak, nagycsaládosoknak és a Máltai Szeretetszolgálattal kapcsolatban állóknak, ezzel lehetett átvenni az adományt – mondta el Mándi Ferenc, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Csongrád-Csanád vármegyei koordinátora.

– De gondoltunk azokra is, akik tudomást szereztek az akciónkról és ételjegy nélkül jöttek: készétel konzervekkel is készültünk, hogy senki nem menjen haza üres kézzel – tette hozzá. 

Az ételosztás nagyszabású összefogás eredményeként jöhetett létre. A Metro Áruház 25 kilogramm darált húst, a Szegedi Sütödék 30 kiló kenyeret adományozott az akcióhoz. A többi alapanyagot a szeretetszolgálat egy nagyáruházi akcióban gyűjtötte össze. A cilis babot pedig a Falusi Tekercs étterem főzte meg ingyen. Az osztás előtti utolsó percekben tették edényekbe az ételt, így azt még forrón tudták adagolni, melyben segítettek a Kálvin téri egyházközség önkéntesei és a cserkészek is.

– Babgulyás – mondta egy idősebb nő, aki lányával állt sorba. Mikor kijavítottuk, hogy ez chilis bab, mosolyogva csak megvonta a vállát.

– Mindegy, a gyerekek megeszik, bármit is kaptunk – jegyezte meg. A sorban állók többsége egyébként nagyon hálás volt a meleg ételért, nem győzték megköszönni.

Mándi Ferenc elmondta, a mostani ételosztás egy országos program részeként valósult meg, és bár egyszeri alkalomról volt szó, azt tervezik, hogy advent idején ezt folyamatosan megtartják. Szerdánként azonban továbbra is – ahogyan eddig – szendvicsreggelire várnak 30-50 embert minden héten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában