Szeged

2023.03.08. 10:37

Zoltánok köszöntötték a nőket - Galéria

Március 8-án a nőket ünnepeljük – ezzel mindenki tisztában van. Árnyékukban azonban a Zoltánok napja is ez, hiszen erre a napra esik névnapjuk.

T. K.

Négy névnapos rotarysta közel félezer szál virággal lepte meg a belvárosban a nőket közös ünnepnapjuk alkalmából. Fotó: Gémes Sándor

A két jeles alkalmat ötvözték a Szent-Györgyi Albert Rotary Club ezen nevet viselőt tagjai, akik úgy döntöttek, összefognak és mosolygóssá teszik közel 500 szegedi nő reggelét. Drégelyi Zoltán, Elekes Zoltán, Kóti Zoltán és Majó-Petri Zoltán egyenpólóban járták a szemerkélő esőben a belvárost, néhány megállót villamosoztak is és közben egy-egy szál tulipánnal lepték meg a munkába vagy éppen iskolába sietőket.

„Zoltán vagyok, Rotary tag, a nőnapi szövetséges" – állt a pólójukon. Érdekes kísérletnek is tekinthetjük a dolgot, mert arra a kérdésre, a kedves gesztust viszonozva hányan köszöntötték fel őket, a válasz az volt: 4-5-en, vagyis kevesebb mint 1 százaléknyian. Volt, aki még vissza is kérdezett, hogy akkor őket tényleg Zoltánnak hívják-e, de utána már csak egy köszönöm hangzott el a virágért.  

Persze a négy Zoltánnak nem az volt a célja, hogy idegen hölgyektől söpörjenek be névnapi köszöntéseket, mindannyiuknak már az örömöt okozott, hogy láthatták: a reggeli rohanásban, a befelé forduló nők hogyan virulnak ki egy szál virág láttán, amit egy idegentől kapnak. El is határozták: jövőre ismét így ünneplik meg közösen ezt a számukra duplán is különleges napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában