Felgyő

2023.04.25. 14:40

Elkészült a minibölcsőde Felgyőn - Fotók

M.A.

72 millió forintos pályázati támogatással építettek minibölcsődét Felgyőn. Fotó: Majzik Attila

Hamarosan apró lábak topogásával és kacagással – és valószínűleg néha sírással is – telik meg a felgyői óvoda mellett kialakított minibölcsőde. A hét kicsi fogadására alkalmas intézményt 72 millió forintos pályázati támogatással építette meg a helyi önkormányzat, aminek a bürokrácia igen lassan őrlő malmaival is meg kellett küzdenie: a bölcsi már több mint hét hónapja készen állt, mire az induláshoz szükséges utolsó engedélyt is megkapták.

Az átadón Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a kormányzat elkötelezett amellett, hogy minél több bölcsőde és óvoda épüljön vagy újuljon meg az országban. Gémes László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnöke hozzátette, az operatív programok már nem utófinanszírozottak, a kormány megelőlegezi a pályázati támogatást, így a kistelepülések is nyugodtan pályázhattak.

Horváth Lajos, Felgyő polgármestere arra tért ki, hogy a községben sok a fiatal, így nem aggódnak amiatt, hogy üresen állna majd a bölcsőde. 

Hét kicsivel indul a minibölcsőde, de már várólista van. Felgyő fiatalos település, fiatal családok költöznek hozzánk és sok a gyerek is. A bölcsődét is szülői kezdeményezésre építettük

 – közölte a polgármester.

Az új intézmény nemcsak az édesanyáknak hasznos, de új munkahelyeket is teremt: egy fő kisgyermeknevelőt és egy fő bölcsődei dajkát vesznek fel a felgyői minibölcsődébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában