Szegedi hírek

2023.04.12. 20:40

Fotókiállítással és Kaláka-koncerttel startolt el az Egyetemi Tavasz - Fotók

Munkatársunktól

A megnyitó ünnepségen átadták az egyetemi hallgatói pályázatok díjait. Fotó: Gémes Sándor

Az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítás megnyitásával kezdődött szerdán az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat. Szegedi életképekkel és természeti szépségeket felvonultató fényképekkel telt meg a Rektori Hivatal aulája. 

Az Egyetemi Tavasz hét héten át csaknem háromszáz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit. Kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok közül válogathat a nagyközönség.

A tárlatmegnyitón Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese köszöntötte a megjelenteket. 

Ez a tavasz 18. alkalommal hozta el nekünk, hogy az egyetem polgárai bemutathatják, hogy milyen művészeti tevékenységekben jeleskednek. A programok nemcsak az egyetemi polgárok, de minden szegedi számára nyitottak, ezzel teljesül be az egyetem feladatainak teljessége. Hiszen amellett, hogy magas színvonalon folytat felsőoktatási és kutatási tevékenységet, az egyetemnek a régió kulturális életében betöltött szerepe is nagyon fontos

 – mondta a rektorhelyettes.  

 A megnyitó ünnepségen átadták az egyetemi hallgatói pályázatok, az irodalmi, a zenei és a fotópályázat, valamint a tavaszi versmondó verseny díjait. 

A megnyitót követően Vannak vidékek címmel a Kaláka együttes adott koncertet. A Kossuth- és Prima Primissima-díjjal kitüntetett zenekar a költészet napja alkalmából Kányádi Sándor megzenésített verseivel várta a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában