Szegedi hírek

2023.04.04. 11:30

Elkezdődött az Egyetemi Tavasz

Hét héten át kínál kulturális rendezvényeket a szegedieknek az SZTE tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. Április 5-e és május 31-e között 70 helyszínen körülbelül 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

Idén is József Attila születésnapjához kötődően indul hivatalosan az Egyetemi Tavasz kulturális programsorozat, amelyet már 18 éve rendez meg a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája. Az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással egybekötött megnyitót április 12-én 17 órakor tartják a rektori épület átriumában.

Az érdeklődők azonban már április 5-től számos felvezetőprogram közül választhatnak. A kínálatban színházi előadások, kiállítások, koncertek, kerekasztal-beszélgetések, ismeretterjesztő fórumok is szerepelnek. A programok nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók.

A zeneszerető közönségnek kedveznek április 12-én 19 órától a rektori épületben a Kányádi-esttel a Kaláka együttes tolmácsolásában, valamint április 14-én 20 órától a Resti Kornél zenekar koncertjével a Café Radnótiban. A JaMese zenekar lemezbemutatóját május 3-án szintén a Café Radnótiban tartják 20 órától, a Besh o droM kvartett pedig május 4-én 20 órától lép fel. Az Universitas Szimfonikus Zenekar május 17-én 19 órától tartja tavaszi hangversenyét a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Április 17-én 18 órától tartják szintén a Café Radnótiban a Színház a másodikon című könyv bemutatóját, május 8-án 18 órától pedig a REÖK-ben az SZTE Szent-Györgyi drámapályázat díjnyertes műveiből készült könyvet ismerheti meg a nagyközönség. Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából április 14-én 15 órától szabad versmondásra várják az érdeklődőket a Dugonics téri József Attila szoborhoz. Petőfi Sándor és Arany János barátságáról május 11-én este fél nyolctól a Szegedi Pinceszínházban lesz előadás.

Az SZTE TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetben április 14-én 18 órától játékos földrajzi felfedezésekkel, társasjátékokkal és rejtvényekkel várják az érdeklődőket. A Föld napján, április 22-én az SZTE Füvészkertben tartanak családi napot.
Idén is folytatják a „Vers délben” sorozatot. Az egyetem dolgozói és a város polgárai minden nap 12 óra 10 perckor elmondják kedvenc költeményüket Szent-Györgyi Albert Dugonics téri szobra mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában