Csütörtökön az IH-ban ad jótékonysági koncertet a Megasztár-győztes

2023.04.24. 17:00

Rákos gyermekekért énekel Caramel Szegeden

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány javára ajánlotta fel Molnár Ferenc Caramel három állomásos, dél-alföldi koncertsorozatának bevételét. A szentesi telt ház után csütörtökön Szegeden, az IH Redezvényközpontban ad koncertet, május 11-én pedig Kecskeméten lép fel.

Koós Kata

Archív fotó: Németh András Péter

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány alapítója Seres Antal zenész, zeneszerző, aki 2010-ben a Megasztár műsorban szerzett országos ismertséget a Fivérek nevű zenekarával. A műsor után nem a rivaldafényt, hanem a kórházakat célozta meg. Elhatározta, hogy súlyosan beteg gyerekeket segít a zene erejével. Küldetését a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai osztályán kezdte 2011-ben, napjainkban pedig a budapesti Heim Pál Gyermekklinika Onko-hematológiai osztályán, valamint a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján is zenél és gitároktatást tart az intézményekben kezelt, rákos gyermekeknek.

Óriási siker volt kezdettől fogva. A gyerekek kapaszkodnak a gitárba, a zenetanulási lehetőségbe, hiszen el vannak zárva a világtól, kiesnek az iskolából, a közösségekből. Nemrég elindítottunk egy online zenei programot is, hogy a kórházból kikerülve is legyen lehetőségük a gitártanulásra. Ugyanis, amikor a kezelés véget ért, és hazamentek, igényelték a folytatást. Tudni kell, hogy a kezelés után jó pár év, mire a rákos gyerekeket gyógyultnak nyilvánítják. A zene, a hangszer pedig évekig lelki kapaszkodó lehet számukra

 – mondta el lapunknak Ombodi Csilla, az alapítvány elnöke.

Seres Antal és Molnár Ferenc Caramel először a Megasztrában találkoztak, amikor a korábbi nyertesek léptek fel a 2010-es döntőben. Majd másodjára a Heim Pál Gyermekkórházban, ahol Caramel kislányát kezelték.

Régről ismerem az alapítványt, Seres Antalt. Mindig nagyon szimpatikus volt a munkájuk, amit testközelből láttam. Családilag mi is érintettek vagyunk az ilyen jellegű megbetegedésben. Nagyon megérintett az odaadásuk. Nem kirakat-tevékenységet végeznek, hanem valódi értéket adnak. A legnehezebb időszakokban rengeteg erőt tudnak adni a gyerekeknek a foglalkozásaik. Elfelejthetik egy-két órára, két kezelés között, hogy mi történik velük. Ez a szülőknek és a gyerekeknek is megfogalmazhatatlanul jó érzés egy ennyire nehéz helyzetben 

– mondta el Molnár Ferenc Caramel, aki három állomásos koncertsorozattal támogatja az alapítvány tevékenységét. Csütörtökön 19 órától Szegeden, az IH Rendezvényközpontban lép fel.

Óriási pozitivitást sugároznak magukból az alapítvány munkatársai, önkéntesei. Kis túlzással persze, de egy óra velük szinte olyan hasznos, mint a legmodernebb gyógyszerek. Ismerem őket, láttam, hogy milyen alázattal végzik a munkájukat, amiről tudom, hogy milyen nehéz. Hiszen kemény helyzet bemenni egy olyan kórházi osztályra, ahol daganatos gyermekek vannak. Komoly lelki erőpróba, ráadásul pozitivitást kell sugározniuk, életörömöt kell átadniuk a gyerekeknek 

– fejtette ki a Fonogram- és Máté Péter-díjas énekes.

A koncertre 8 nagylemezének régi slágereivel és legújabb dalainak gazdag válogatásával készül. Ombodi Csilla elmondta, a koncertsorozat bevételét gitárok beszerzésére, a hétvégi zenei kurzusok finanszírozására, valamint a kórházból kikerült, és a kezelésen túlesett, de gyógyultnak még nem minősített gyermekek táboroztatására fordítják majd.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában