Helyi közélet

2023.05.01. 22:52

"Elkezdett felállni a párkányra, átrohantam és visszarántottam" - szegedi doki mentett meg a halálugrástól egy fiatalt

Egy fiatal fiú akart egy hídról a Tiszába ugrani, azonban az arra járó György és barátja megmentették az életét. A szemtanúk is hálásak a hőstettért.

delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

A borsonline szerint egy fiatal fiú akarta eldobni az életét a szegedi Belvárosi hídról leugorva. Az öngyilkossági kísérletet azonban megakadályozta két, éppen arra járó másik fiatal, György és Marci. 

Deák György elmesélte, hogy sikerült megakadályoznia, hogy egy fiatal fiú a Tiszába ugorjon.

"A majálisról tartottunk hazafelé a Belvárosi hídon, amikor még az újszegedi oldalon megláttuk, hogy egy a fiatal srác elégé illuminált, zavarodott állapotban; a másik oldalon a bicikliúton dülöngélve sétált. Párhuzamosan haladtunk vele a másik oldalon, miközben több ember is figyelte, hogy vajon mikor történik vele valami" - kezdte a Borsnak György.

A híd közepéhez érve láttam, hogy felül a szélére, ekkor már lestem, hogy mikor tudok két autó között átrohanni; majd amikor elkezdett felállni a párkányra átrohantam és visszarántottam a járda felé, ezután ért oda a sógornőm barátja is, Marci, akivel átkísértük a belvárosi oldalra, és megvártuk, hogy elinduljon haza

 – emlékezett vissza György.

A fiúért sokan aggódtak, hiszen többen szemtanúi voltak az eseményeknek. Egy szegedi csoportban most sokan hálálkodnak a két fiatalnak, akik lélekjelenlétükkel megakadályozták a tragédiát.

"Köszönöm a két segítő srácnak, akik lélekjelenlétből, emberségből kitűnőre vizsgáztak" - üzente nekik egy szemtanú.

Az nem derült ki, hogy a fiatal fiú miért akarta eldobni magától az életet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában