Helyi közélet

2023.05.09. 07:00

Különleges halfesztivál Algyőn

Halászlét és sülteket is készíthetnek azok, akik úgy döntenek, hogy június 3-án versenybe szállnak Algyőn értékes nyereményekért. Második alkalommal szervezik meg a Gyevi Halfesztivált a Tisza partján, ahol különleges, egyedi kísérőprogram is lesz.

Kiss Anna

Buli lesz a Tisza-parton, az algyői szabadstrandon június 3-án. Archív fotó: TÖRÖK JÁNOS

Baráti, céges, családi közösségek számára rendeznek főzőversenyt június 3-án az algyői Tiszavirág Szabadstrandon, ahol csakis halból készült ételekkel lehet „ringbe szállni”. Már második alkalommal szervezik meg az eseményt, idén azonban még magasabb szintre emelik a rendezvény színvonalát, ugyanis találkozóra hívják a Tisza-menti települések vezetőit, akik szintén összemérik majd tudásukat halászléfőzésben. 

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, a találkozó a II. Gyevi Halfesztivál kísérőprogramja, amelyre mintegy tíz település kapott meghívást, köztük a határon túli Tisza-menti települések is, így például Magyarkanizsa is. 
A fesztivált szervező Gyevikult Nkft. vezetője, Kovács László arról tájékoztatta a Délmagyarországot, túl azon, hogy baráti, céges és családi csapatok jelentkezését várják, a Tisza menti települések számára külön versenyt hirdetnek, így derül majd ki az, hogy melyik Tisza-parti község, város főzi a legjobb halászlét. 

Beszámolt arról is, hogy az induló csapatoknak magunknak kell gondoskodniuk a főzéshez szükséges alapanyagokról és eszközökről, a nevezési díj pedig tízezer forint. Jelentkezni az Algyői Faluházban lehet. A nevezési díjért cserébe helyet adnak a főzéshez, részvételi lehetőséget, valamint a csapatlétszámnak megfelelő mennyiségű sörpadot. Természetesen díjakat is átadnak majd, amelyekhez igen értékes nyeremények párosulnak. A verseny során nemcsak halászlé készíthető, hanem halból sültek is, külön kategóriában díjazzák majd. Az elkészült ételeket délben Barta László csárdagazda, Frank Sándor Venesz-díjas mes­­­­terszakács és Molnár Áron polgármester értékeli. 

A fesztiválnak egyébként része lesz a vízi szezonnyitó is a strand melletti Tiszavirág kikötőben, ahol Máté János plébános áldást ad a vízi sportok kedvelőire, eszközeire és az egész szezonra. Persze zenei programokból sem lesz hiány, délelőtt fél tíztől a Kicsi és az Óriás zenekar, délben a Dupla KáVé és Köteles Cindy szórakoztatja majd a jelenlévőket. A gyerekeknek ugrálóvár is lesz kilenc órától, a büfében pedig bárki tud majd halászlét vásárolni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában