Szegedi egyetemi hírek

2023.06.30. 13:44

Átvették okleveleiket az új doktorok – Galéria

Doktori oklevélátadó ünnepséget tartott a Szegedi Tudományegyetem pénteken a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Munkatársunktól

17 habiliált és 123 PhD doktor vehette át oklevelét. Fotó: Gémes Sándor

Az SZTE Habilitációs Bizottsága az orvos- és gyógyszertudományok területén 9, a természet- és műszaki tudományok területén pedig 8 habilitált doktor címet ítélt oda. Az SZTE Doktori Tanácsa az Állam- és Jogtudományi Karon 5, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 31, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 23, a Gazdaságtudományi Karon 6, a Gyógyszerésztudományi Karon 7, a Természettudományi és Informatikai Karon 51 doktori fokozatot adományozott.

 Az okleveleket Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes adta át az újdonsült habilitált és PhD doktoroknak, akik esküt tettek, hogy a tudományetikai elvek betartásával a legmagasabb színvonalon végzik a jövőben munkájukat a társadalom és a haza javára. A rektorhelyettes a PhD dolgozatok kapcsán kiemelte, hogy azok a különféle tudományterületek széles skáláját felölelték az ősi nyelvek kutatásától a Covid-világjárvány hatásáig. Majd azt hangsúlyozta, hogy az SZTE kiváló oktatói gárdája mellett a hallgatók elkötelezettsége is ugyanolyan fontos szerepet játszik abban, hogy a brit Quacquarelli Symonds felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég világranglistáján ismét a Szegedi Tudományegyetem lett a legjobb magyar egyetem. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában